La 3 ani după ce a fost demis pentru că a fost găsit beat la serviciu, un medic ginecolog din Iași face din nou gărzi. O greşeală de redactare a deciziei de desfacere a contractului de muncă i-a redat acest drept. Mai mult decât atât, maternitatea trebuie să-i plătească 30 de mii de lei, adică salariul din perioada în care nu a lucrat. Medicul a fost prins cu o alcoolemie de 3,4 când se pregătea să intre în sala de operații.

 

Medicul ginecolog a fost prins băut în timpul programului, în 2013. Era de gardă, iar asistentele l-au solicitat să intervină la o naştere cu complicaţii. Medicul n-a răspuns, iar conducerea maternității a decis să spargă uşa cabinetului său. A fost găsit băut, iar analizele de sânge au arătat că avea o alcoolemie de 3,46 la mie. Acum, la trei ani de la incident, medicul s-a întors la spital, ca urmarea a unei sentințe judecătorești.

„Deci eu am spus foarte clar , deja sunt niște întrebări confidențiale în care am susținut în rechizitoriu înaintat organelor judiciare punctul de vedere în care am spus foarte clar că nu am consumat băuturi alcoolice. Dar ce se întâmplase? Doamnă, deja insistați foarte mult”, spune Constantin Fătu, medic ginecolog

„Este inacceptabil să-și desfășoare activitatea într-o secție de obstetrică ginecologie un medic care este prins cu alcoolemie atât de mare în cursul unei gărzi, când el are niște responsabilități cu totul și cu totul deosebite” , spune Mircea Onofriescu, fost manager al maternității Cuza Vodă Iași.

 

Medicul s-a putut întoarce la spital pentru că decizia de concediere a fost redactată greșit. De vină, spun reprezentanții maternității, ar fi chiar juristul spitalului. Decizia instanței i-a adus doctorului și despăgubiri de 30 de mii de lei. Jurista spitalului nu se consideră vinovată, dar nici nu dorește să comenteze decizia instanței. Între timp, medicul s-a întors la serviciu și chiar a început să facă gărzi.

În 2010, acelaşi medic a fost găsit băut la volan de trei ori în 24 de ore și a primit o condamnare cu suspendare pentru conducere în stare de ebrietate.

 

 

sursa: digi24.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

00 / 00

 

 

 

 

 

 

 

 

IT&C
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

WhatsApp adaugă o nouă opțiune

WhatsApp anunță introducerea unei noi funcții în aplicația pentru telefoanele mobile: utilizatorii vor putea să distribuie locația în timp real. „Astăzi, anunțăm lansarea unei noi opțiuni care vă...