Oameni de afaceri din Baia Mare, cu sute de angajaţi în subordine, lasă în fiecare săptămână deoparte ţinuta de birou şi îşi pun şorţul de bucătar, ca să gătească pentru cei nevoiaşi. Zeci de oameni fără adăpost beneficiază de această lecţie de generozitate.

 

Marco a părăsit Italia în urmă cu 10 ani pentru a se stabili în Baia Mare. A deschis aici o afacere în domeniul confecţiilor. De trei luni, după ce termină munca de birou, merge aproape zilnic să gătească pentru oamenii fără adăpost.

Fiind italian îmi place să fac paste, să aduc un pic din tradiția italiană aici, în Romania. Văd ca le place și mă bucur. Sunt de părere că o faptă bună pe zi trebuie făcută. Măcar una”, a declarat un om de afaceri italian.

Gândul de a aduce o bucurie celor nevoiaşi a făcut-o şi pe Claudia Olert, o femeie de afaceri din Baia Mare, care are în subordine 200 de angajaţi, să se alăture voluntarilor care gătesc pentru oamenii fără adăpost.

 

„Nu poţi fi un om spiritual doar teoretic deci trebuie să faci ceva practic. Și aceasta este partea practică a spiritualității mele”, a declarat femeia de afaceri.

„Fiecare şi-a adus prietenul, prietena, colaboratorii din diferite firme şi iată ca acest proiect are o sensibilizare mai cu seamă în oameni de afaceri care au firme, care au restaurante aici în Baia Mare și pentru noi e binevenit”, a declarat Sora Gabriela de la Fundația Somaschi din Baia Mare.

De masa pregătită de oamenii de afaceri din Baia Mare se bucură zilnic peste 50 de sărmani.

 

La fundaţia Somaschi, pe lângă masa caldă, zeci de tineri şi copii fără adăpost beneficiază şi de cursuri de alfabetizare.

 

sursa: digi24.ro

 

 

Mai multe articole
  • Miercuri, 18 Octombrie 2017
  • De Marius Nica

Decebal Dan, șeful Departamentului SUPRAVEGHERE EPIDEMIOLOGICĂ ȘI BOLI TRANSMISIBILE din DSP Prahova, patron de firmă de servicii medicale pentru combaterea infecțiilor din clinici și spitale

  • Luni, 16 Octombrie 2017
  • De Ștefan Vlăsceanu

Lista locurilor de muncă din Câmpina și Vălenii de Munte. Sunt căutați șoferi de TIR, bucătari și sudori

  • Luni, 16 Octombrie 2017
  • De Marius Nica

E pe bune: CSM Ploiești a plătit o firmă să-i șteargă internetul de praf