Un consilier local din Bacău a propus alocarea de fonduri pentru construcţia unei creşe, propunând ca banii să fie luaţi din fondul alocat bisericilor. Iniţiativa sa nu a avut succes, iar motivul refuzului a fost unul surprinzător. 

 

 Consilierul Dragoş Ştefan a propus, din bugetul pe 2016, construirea unei creşe, în cartierul Şerbăneşti, cu banii ce urmează să fie alocaţi bisericilor. „Bisericile arată foarte bine, în municipiul Bacău, dar copiii au rămas în afara creşelor. Anul trecut, v-am rugat să construim o creşă în municipiul Bacău, dar nu aţi dorit. Am rămas stupefiat să constat că anul trecut aţi alocat unei parohii 35 de miliarde de lei (vechi – n.n). Este revoltător!”, a afirmat Ştefan.

Viceprimarul Radu Ababei a spus că nu executivul a alocat cele 35 miliarde lei vechi unei parohii, ci banii au fost daţi prin Consiliul Local. De asemenea, el a explicat de ce Primăria Bacău nu vrea să facă nicio creşă: „Dacă ne apucăm să facem acum o creşă, aceasta va putea fi terminată cel mai devreme peste doi ani. Peste doi ani, copiii care se nasc anul ăsta nu mai prind vârsta de creşă”.

 Amendamentul a fost votat în final doar de cel care l-a propus, scrie Ziarul de Bacău.

 

În aceeaşi şedinţă, Elena Cosma, consilier local UNPR, l-a întrebat pe Radu Ababei dacă e mulţumit că Bacăul „arată ca o groapă, o cocină de porci”. Viceprimarul a răspuns că „dacă am vorbi despre o cocină, ar însemna că locuitorii Bacăului sunt nişte porci, şi mă îndoiesc că este aşa”.

sursa: gandul.info