Tanţa Bîgu, o femeie de 45 de ani cu un uşor handicap, a fost condamnată la începutul acestei luni la pedeapsa cu închisoare pe viaţă, de către judecătorii Tribunalului Galaţi. Împreună cu un bărbat, de 75 de ani, Tanţa Bîgu a comis o crimă de un sadism care i-a îngrozit şi pe anchetatori. Este prima condamnare la închisoare pe viaţă, primită de o femeie, după anul 1989.

Fapta pentru care Tanţa Bîgu a fost condamnată la închisoare pe viaţă au avut loc în luna ianuarie a anului trecut, în casa bărbatului de 75 de ani din satul Frumuşiţa, judeţul Galaţi.

Pe data de 6 ianuarie victima, pe nume Nina Petrea, a venit acasă la bătrân ca să primească ceva de mâncare, dar şi băutură. În locuinţă se afla şi Tanţa Bîgu, o femeie care îl ajuta pe bărbat la treburile gospodăreşti şi care i-ar fi fost şi amantă acestuia. La rândul ei, şi Nina Petrea avea acelaşi statut, iar cei trei erau cunoscuţi în sat pentru petrecerile care, deseori, se încheiau cu partide de amor însoţite de acte de sado-masochism.

După ce femeia venită în vizită a mâncat şi a băut o cantitate impresionantă de alcool (medicii legişti au stabilit că avea în sânge, când a murit, o alcoolemie de 2 la mie), a adormit buştean, iar rivala Tanţa Bîgu s-a năpustit asupra ei.

A lovit-o de zeci de ori, cu mai multe obiecte

Geloasă şi în stare avansată de ebrietate, Tanţa Bîgu a început să o lovească cu sălbăticie cu pumnii şi cu picioarele, “ţintind” mai ales zona inghinată. Ulterior, ea a luat un lemn de foc de lângă sobă şi i-a dat victimei, de mai multe ori, în cap.

Apoi, decisă să o ucidă pe femeie, a luat un cuţit, i-a tăiat lenjeria intimă (pe care a aruncat-o pe foc) şi a înjunghiat-o în zona intimă. În acel moment bătrânul de 75 de ani a început şi el să o atace pe victimă, cu o cruzime ieşită din comun. Astfel, el i-a luat cuţitul din mână Tanţei Bîgu şi a înjunghiat-o pe Nina Tănase de zeci de ori.  Apoi, a luat un vătrai şi i-a aplicat nenumărate lovituri, mai ales în zona genitală.

După ce femeia a murit, bătrânul s-a întins în pat lângă cadavru, iar Tanţa Bîgu a plecat acasă.

Dimineaţa, localnicii, alertaţi de ţipetele auzite cu câteva ore înainte, l-au anunţat pe primar, iar acesta a chemat poliţia.

Cei doi au fost arestaţi, iar femeia a fost supusă mai multor controale medicale, ce au arătat faptul că are un retard mintal şi tentinde extreme de violenţă. La rândul lui, bătrânul a fost “depistat” cu deviaţii sexuale acute.

Judecătorii au condamnat-o pe Tanţa Bîgu la închisoare pe viaţă, iar pe bătrân la 30 de ani de detenţie. Pedeapsa aplicată de Tribunalul Galaţi nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curte. Este puţin probabil să se întâmple asta însă, dat fiind faptul că cei doi au o situaţie materială precară şi au fost apăraţi de avocaţi din oficiu.

 

sursa: libertatea.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Național
  • Miercuri, 20 Septembrie 2017
  • De Georgiana Kelemen

România, campioană la informatică

Prima ediţie a Olimpiadei Europene de Informatică a confirmat că în România se pregătesc unii dintre cei mai buni IT-işti din lume. Elevii români au obţinut o medalie de aur şi trei de argint. La...