Cea mai gravă criză a refugiaților după Al Doilea Război Mondial nu poartă doar pericolul terorismului, ci și o bombă ascunsă, invizibilă cu ochiul liber, dar care poate exploda în orice moment, făcând mult mai multe victime decât proiectilele obișnuite. Deși este un subiect sensibil, nu trebuie ignorate bolile cu caracter endemic sau epidemic ai căror purtători pot fi migranții, spun specialiștii din domeniul sănătății.

 

"Acești oameni nu vin cu bomba în buzunar, ci o poartă în intestine. Ei provin din diverse țări și pot fi purtători ai unor boli grave. Este imposibil să recoltezi probe de laborator pentru miile de oameni care vin într-o lună sau în șase", consideră președintele Societății Române de Epidemiologie, prof. dr. Emilian Damian Popovici.

Zilele trecute, 60 de migranți din Pakistan, Afganistan, Irak, Somalia și Maroc au intrat ilegal în România pe la punctul de frontieră timișean Lunga, din zona Comloșu Mare, reamintind faptul că România primea pe hârtie, în septembrie anul trecut, o cotă de peste 6.000 de refugiați.
Citește articolul integral pe renasterea.ro