"Nimeni nu s-a aflat în telecabină, când aceasta s-a blocat. Telecabina nu este deocamdată reparată. Dacă se va remedia defecțiunea tehnică, telecabina va circula dimineață la ora 9,00, fără turiști, ca să se facă o probă. Abia pe urmă se vor putea coborî turiștii, dacă telecabina este reparată și condițiile meteo o permit", explica, marți, purtătoarea de cuvânt a societății care administrează telecabina, Lidia Bădilă.  Potrivit acesteia, telecabina de la Bâlea s-a defectat marți, la ora 13,00. Nemulțumiți că nu pot coborî de la Bâlea Lac, o parte din turiștii blocați sus pe munte au sunat la 112, cerând ajutorul salvamontiștilor, deși nimeni nu a fost rănit și nu a existat nicio urgență medicală.  În prezent, turiștii de la Bâlea Lac sunt în siguranță, în cabane.  Telecabina de la Bâlea este singurul mijloc de transport în această perioadă, care face legătura pe cablu, pe o distanță de 3.700 de metri, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în condițiile în care Transfăgărășanul este închis din cauza zăpezii foarte mari și a riscului de avalanșe.

ISU intervine la o zi după ce 70 de turiști au rămas blocați în Munții Făgăraș, la Bâlea Lac, din cauza telecabinei care s-a stricat și nu i-a mai putut transporta la bază. Astfel, va solicita MAI ca un elicopter să ajungă la peste 2.000 de metri altitudine, în Munții Făgăraș, pentru a-i evacua pe turiștii care, momentan, au fost cazați la două cabane și li s-a asigurat gratis și o masă caldă, potrivit Agerpres.

 

"Nimeni nu s-a aflat în telecabină, când aceasta s-a blocat. Telecabina nu este deocamdată reparată. Dacă se va remedia defecțiunea tehnică, telecabina va circula dimineață la ora 9,00, fără turiști, ca să se facă o probă. Abia pe urmă se vor putea coborî turiștii, dacă telecabina este reparată și condițiile meteo o permit", explica, marți, purtătoarea de cuvânt a societății care administrează telecabina, Lidia Bădilă.

Potrivit acesteia, telecabina de la Bâlea s-a defectat marți, la ora 13,00. Nemulțumiți că nu pot coborî de la Bâlea Lac, o parte din turiștii blocați sus pe munte au sunat la 112, cerând ajutorul salvamontiștilor, deși nimeni nu a fost rănit și nu a existat nicio urgență medicală.

 

În prezent, turiștii de la Bâlea Lac sunt în siguranță, în cabane.

Telecabina de la Bâlea este singurul mijloc de transport în această perioadă, care face legătura pe cablu, pe o distanță de 3.700 de metri, între Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, în condițiile în care Transfăgărășanul este închis din cauza zăpezii foarte mari și a riscului de avalanșe.