Deși, până la sfârșitul lui 2015, autoritățile centrale n-au pus sub semnul îndoielii termenul avansat pentru tronsonul Lugoj – Deva al Autostrăzii Vestului (care urma să fie finalizat la jumătatea acestui an), potrivit unui document al Ministerului Fondurilor Europene, citat de agențiile naționale de pres, noul termen de încheiere a acestei investiții majore este trimestrul al treilea al anului... 2018!

 

Printre motivele care au fost invocate în sprijinul acestei tergiversări substanțiale s-a numărat suspendarea temporară a lucrărilor la lotul IV al acestui tronson (de pe teritoriul județului Hunedoara), măsură decisă în luna octombrie, în urma unui control al Inspectoratului de Stat în Construcții, care a constatat absența... autorizației de construire.

Noua amânare se înscrie într-un șir lung de tergiversări care n-au legătură nici cu finanțarea, nici cu ritmul efectiv al lucrărilor (sau cu calitatea acestora, așa cum a fost cazul cu sectorul demolat din vecinătatea pasajului Aciliu), care au invocat, rând pe rând, blocarea libertății de mișcare a simbolicelor efective de urși din Munții Banatului, traversarea unui cimitir neautorizat, vecinătatea cu o peșteră cu lilieci sau, mai recent, opiniile unor experți străini "independenți", dar care nu aveau nici o calitate oficială de a se exprima.

Continuarea pe renasterea.ro.

 

 

Auto-moto
  • Duminică, 22 Octombrie 2017
  • De Claudiu Vasilescu

Accident pe DN1A, la Cheia. Trafic îngreunat

Un nou accident rutier, în Prahova. Un autoturism a intrat în coliziune cu o cisternă încărcată cu lapte. Trei persoane au fost rănite, urmare a coliziunii unui autoturism cu o cisternă, pe DN1A, la...

Auto-moto
  • Sâmbătă, 21 Octombrie 2017
  • De Mihai Popescu

Trafic infernal pe centura de est a Ploieștiului

Lucrările de asfaltare, care se desfășoară în această dimineață pe centura de est a Ploieștiului, au transformat traficul într-unul de coșmar între caricatura de giratoriu de la Bucov și Blejoi. Se...