Un grup de 60 de imigranţi, toţi de sex masculin, au fost prinşi, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în timp ce intrau în România prin zona Comloșu Mic, la granița cu Serbia, din Timiș.
 

 

Cei 60 de imigranţi au intrat ilegal în Romania, din Serbia, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 1:45, a declarat  Roxana Costache, agent de frontieră. Din primele informaţii reiese că toţi imigranţii sunt de sex masculin şi au vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani. Aceştia au intrat în ţară fără familii şi provin din ţări precum Pakistan, Afganistan, Irak, Somalia sau Maroc. Cei 60 de imigranţi au fost transportaţi cu două autocare la sediul poliţiei de frontieră din Jimbolia, spaţiu ce permite procesarea persoanelor în siguranţă, scrie mediafax.ro.

”Vin din Grecia și ținta lor e tot Germania însă aceste detalii vi le vor spune cei de la Poliția de Frontieră pentru că încă se fac verificări. Frontiera s-a închis. Toată lumea este în alertă acum”, a declarat Mircea Băcală, prefectul județului Timiș, pentru digi24.ro.

Momentan toţi refugiaţii sunt adăpostiţi într-o clădire ce dispune de toate facilităţile şi sunt păziţi de jandarmi pentru a evita orice fel de incidente. Autorităţile române discută în acest moment cu cele din Serbia pentru a se stabili traseul imigranţilor, iar dispozitivul de întărire a supravegherii la frontieră a fost întărit.
sursa: evz.ro