Numărul victimelor de la Colectiv a ajuns la 44. Două aeronave NATO, puse la dispoziția medicilor

victime colectiv

victime colectiv

Bilantul victimelor care s-au stins dupa incendiul din Colectiv, creste intr-un ritm infricosator. Sunt oficial 44 de morti. Medicii de la spitalele de Arsi, Floreasca si Bagdasar-Arseni au pierdut dimineata 2 tineri, iar azi-noapte alti 3.

Victimele de la Floreasca sunt un student turc si o tanara care lucra in clubul mortii. O a treia victima s-a inregistrat la Spitalul de Arsi, un barbat in varsta de 27 de ani. Bilantul a ajuns astfel la 44 de morti, dintre care 12 in acest week-end.

Cetateanul turc a fost operat acum cateva zile, cu ajutorul medicilor turci. Celalalt caz este o tanara aflata pe lista pacientilor critici. Un alt pacient de pe aceasta lista a facut un stop cardiac si a trebuit resuscitat, a precizat profesorul Ioan Lascar. Acesta a spus ca starea celorlalti raniti este stabila duminica dimineata, toti fiind operati. "Riscul de deces il da arsura de cai respiratorii. Toti cei care au inhalat aerul fierbinte au inhalat si subtsantele toxice".

"Caracteristica acestor cazuri este inaltul grad de imprevizibilitate a evolutie. Nu stim cat de profund e afectat plamanul de substantele toxice. E greu de stabilit un prognostic de la o ora la alta", a mai spus seful sectiei de Chirurgie Plastica de la Floreasca. "Resursa umana a medicilor romani este epuizata".

Doctorul Lascar preciza sambata ca datele statistice prezentate in literatura de specialitate arata ca, in cazul asocierii arsurilor de cai tegumentare si cai aeriene, indicele de mortalitate se situeaza intre 30-80%.

Doua aeronave, puse la dispozitia spitalelor

In spitalele noastre mai sunt in prezent 94 de raniti. 21 dintre acestia in stare grava, restul in stare stabila. Doua aeronave de tip Spartan ale armatei au fost pregatite dimineata sa zboare catre Marea Britanie si Ungaria.

Prima cursa a fost insa amanata pentru ca o aeronava NATO mult mai performanta va sosi in tara sa preia pacientii. Astfel, transportul va dura doar 3 ore. Medicii anunta ca 10 oameni ar putea fi dusi in Anglia, Finlanda si Norvegia.

Sursa: stirileprotv.ro

 

 

 

  •  

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596