Udrea, săpată chiar de fostul soț – Denunțul lui Dorin Cocoș

udrea cocos

udrea cocos

Dorin Cocoș a formulat un denunț în fața procurorilor anticorupție, în care povestește cu lux de amănunte cum a împărțit cu Elena Udrea șpaga luată în Dosarul „Microsoft” , dar și cum a finanțat din aceeași sursă PDL.

„Precizez că am sprijinit personal campania electorală din anul 2009, pentru a obține sprijinul Guvernului în vederea derulării acestui contract (Microsoft – n.r.). În acest sens am fost sprijinit de către Vasile Blaga și Elena Udrea. Într-o discuție cu Vasile Blaga mi s-a comunicat că trebuie să plătesc contravaloarea produselor din lista mai sus menționată (material pentru campania electorală – n.r.), precizându-mi că suma ajunge la aproximativ trei milioane de euro”, a menționat Cocoș în denunț, potrivit cotidianului Libertatea, care a publicat în premieră documentul.

Cocoș a precizat în denunț că a primit o mită de aproximativ 1.8 milioane de euro, dintre care 800.000 de euro cash și 200.000 de euro printr-un cont din Dubai.

Fostul soț al Elenei Udrea le-a povestit procurorilor și ce a făcut cu banii primiți drept mită în dosarul achiziției de licențe Microsoft.

”Din banii primiți în cont de la Dinu Pescariu am achiziționat pe persoană fizică, împreună cu fosta mea soție, Elena Udrea, ½ din Hotelul Grivița, având fiecare în proprietate ¼ chiar și azi. Precizez că Elena Udrea cunoștea despre demersurile făcute de mine în vederea derulării contractului de licențiere Microsoft și despre banii primiți și așa cum am spus mi-a acordat sprijinul ei în Guvern. Despre acest lucru știa și Vasile Blaga, care, de asemenea, a sprijinit derularea contractului”, a mai scris Cocoș.

Afaceristul a primit arest la domiciliu, în Dosarul „Microsoft”, ca urmare a formulării acestui denunț, potrivit Libertatea.

Dorin Cocoș este încă în spatele gratiilor, el fiind arestat preventiv în dosarul Alinei Bica, fosta șefă a DIICOT.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596