Ce l-a ENERVAT pe Remus Cernea la investitura lui Iohannis. „Suntem un stat fundamentalist”

Remus

Remus Cernea i-a trimis un mesaj preşedintelui Klaus Iohannis la scurt timp după ceremonia de învestitură din Parlamentul României.

Binecuvântarea din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române a fost inclusă în mod ilegal în ceremonia de învestitură a Președintelui României, este de părere Remus Cernea.

Potrivit acestuia, binecuvântarea Patriarhului a reprezentat "un uriaș pas înapoi pentru țară, spre o lume cu comportamente premoderne".

Remus Cernea a publicat pe VoxPublica un Apel către Președintele Klaus Iohannis, cu titlul "Apărați statul laic, nu transformați România în stat fundamentalist"!

"Binecuvântarea din partea Patriarhului Bisericii Ortodoxe Române, inclusă în mod ilegal în ceremonia de învestitură a Președintelui României, a reprezentat un uriaș pas înapoi pentru țară, spre o lume cu comportamente premoderne.

Discursul președintelui Iohannis de azi a fost unul foarte bun! Îl voi sprijini cât voi putea pentru proiectele de reformare a societății și a statului pe care le-a anunțat. Dar ceremonia de învestitură a fost umbrită de momentul binecuvântării Patriarhului BOR. Cu certitudine, încălcarea caracterului secular al statului român care s-a petrecut astăzi nu reprezintă marca unui lucru bine făcut…

În mod simbolic, Parlamentul și Președinția sunt puse sub 'tutela' sau 'autoritatea' bisericii majoritare ceea ce încalcă legislația în vigoare și pune România în rândul statelor teocratice ori fundamentaliste. În nici o republică democratică și recunoscută ca având o democrație consolidată nu există astfel de binecuvântări ale unui cleric. Doar în republici cu democrații fragile și neancorate temeinic în principiile țărilor care își asumă separarea dintre stat și biserică se mai poate întâlni o astfel de situație", scrie Remus Cernea.

Restul mesajului aici

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596