Povestea celui mai căutat hacker român

0

Fost

Fost elev mediocru în Alexandria, Nicolae Popescu a ajuns „un geniu” al țepelor pe internet. A fost pus în capul listei cu cei mai căutați infractori cibernetici. În 2010, el a plecat din Tribunalul Vâlcea după ce i-a expirat mandatul de reținere, fără să fie supravegheat.

Pentru prima oară în istorie, autoritățile din Statele Unite ale Americii au anunțat că oferă pe capul unui român o recompensă de un milion de euro. Cel vizat este Nicolae Popescu, de 34 de ani, din Alexandria, județul Teleorman. Puțini știu, însă, că tânărul care i-a exasperat pe americani după ce a dat „țepe” de milioane de dolari prin internet a reușit să scape de sub nasul polițiștilor care îl supravegheau, în timp ce aștepta decizia instanței de a-l aresta.

După dispariție, Popescu a fost dat în urmărire generală. Apoi, s-a emis un mandat internațional de arestare.

Despre el, însă, foștii săi colegi de liceu și cei care l-au cunoscut în Alexandria spun că era un elev mediocru. A învățat la Colegiul „Dimitrie Ghica”, până în clasa a IX-a.

„Era cam chilangiu. Un elev mediocru, cu medii de 5 și 6”, a spus un fost coleg de-al lui. Apoi, s-a transferat la Liceul „Al. Ioan Cuza”, unde, iarăși, nu a strălucit. A absolvit, totuși, profilul matematică- informatică ceea ce l-a ajutat să stăpânească internetul, scrie evz.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău