Primele prize pentru maşini electrice, la Braşov

0

Veşti

Veşti bune pentru şoferii care deţin maşini electrice. Autorităţile locale din Braşov au început să monteze prize pentru încărcarea automobilelor electrice sau hibrid.

Prima priză a fost montată în parcarea de lângă primaria oraşului. Astfel, Braşovul devine unul dintre primele oraşe din Europa în care este posibilă încărcarea vehiculelor direct din reţeaua de iluminat public.

Şoferii vor beneficia de acest sistem, gratuit, în primele şase luni.

Cei care îşi vor încărca vehiculele vor trebui să trimită un SMS, cu tarif normal la numărul de telefon afişat la staţia de încărcare. Pentru început, în Braşov se găsesc trei staţii electrice.
Pentru a face drumuri lungi, maşinile electrice trebuie să stea la încărcat între şase şi opt ore. Sistemul din Braşov permite şoferilor să încarce maşina, timp de trei ore, adică o autonomie de 120 de km.
 
Prin acest proiect, autorităţile braşovene speră să reducă emisiile de dioxid de carbon cu 32%, până în 2020. 
sursa: antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău