Zece persoane din localitatea Nepos, judeţul Bistriţa-Năsăud, au ajuns, luni seară, la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară, după ce au mâncat caş preparat în casă, doar două dintre acestea rămânând internate.
Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că, luni seară, zece persoane din aceeaşi familie, din localitatea Nepos, au venit la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară.
"S-au prezentat zece persoane din aceeaşi familie care au mâncat brânză făcută de cineva, respectiv un caş. La spital s-au prezentat zece persoane, dar nu s-au internat decât două la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Au mâncat un caş făcut de cineva, probabil de un membru al familiei. Au mâncat cu toţii din caş şi spun că s-au simţit rău după aceea, dar până nu facem analize nu ştim exact sursa", a declarat Doina Petri.
Potrivit sursei citate, reprezentanţii DSP Bistriţa-Năsăud au prelevat probe pentru a stabili cauza îmbolnăvirii.
"Am recoltat probe de la cei internaţi, din vărsături şi din scaun, identificăm alimentul să-l controlăm. Conform legii, chiar dacă un membru al familiei a pregătit un aliment care a cauzat toxiinfecţia, persoana respectivă nu riscă nimic. Focarul familial şi cazurile neglijenţă de igienă personală nu se sancţionează", a declarat Petri.
sursa: realitatea.net