- Publicitate -

Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

Data:

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de Administrația Națională de Meteorologie, arată că temperaturile se mențin, în prima parte a perioadei vizate, la valori apropiate de normalul perioadei.

- Publicitate -

În weekendul 13-15 decembrie vremea se va răci în majoritatea regiunilor țării, iar meteorologii anunță precipitații pentru săptămâna viitoare, cu o probabilitate mai mare după data de 20 decembrie.

Estimarea pentru intervalul 9 – 22 decembrie este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată).

Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

- Publicitate -

Vremea în Banat

Intervalul va debuta cu valori termice ușor peste normalul climatologic al perioadei, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 8…9 grade, însă va urma o răcire a vremii între 11 și 14 decembrie, când media zilnică va scădea la 5 grade.

Din 15 și până în 19 decembrie, deși vor fi variații de la o zi la alta, caracteristice vor fi valorile maxime ale temperaturii în jurul a 7…8 grade, iar după acest interval tendința va fi de scădere treptată, astfel încât în data de 22 decembrie sunt estimate valori de 4…5 grade.

- Publicitate -

Temperaturile minime se vor menține preponderent pozitive până în 12 decembrie, cu o medie a acestora de 1…3 grade, vor scădea la -2…-1 grad în 13 și 14 decembrie, apoi se vor situa în jurul valorii de 0 grade. Va ploua local în 9 decembrie, pe arii restrânse și în zilele de 11 și 12 decembrie.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată și în 15 și 16 decembrie și după data de 20 decembrie.

Vremea în Crișana

- Publicitate -

Intervalul va debuta cu valori termice maxime în medie de 6…7 grade, însă va urma o răcire a vremii între 11 și 13 decembrie, când media zilnică va scădea la 4 grade.

Din 14 și până în 19 decembrie, deși vor fi variații de la o zi la alta, caracteristice vor fi valorile maxime ale temperaturii în jurul a 6…7 grade, iar după acest interval tendința va fi de scădere treptată, astfel încât în data de 22 decembrie sunt estimate valori de 4 grade.

Temperaturile minime se vor menține preponderent pozitive până în 12 decembrie, cu o medie a acestora de 1…2 grade, vor scădea la -3…-2 grade în 13 și 14 decembrie, apoi vor fi valori de -1…0 grade.

- Publicitate -

Temporar vor fi precipitații în perioada 9 – 12 decembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată și în 15, 16 și 17 decembrie și după data de 20 decembrie.

Vremea în Transilvania

În primele două zile din interval, media regională a temperaturilor maxime va fi de 6 grade, dar va scădea la 2…3 grade în 12, 13 și 14 decembrie. În a doua jumătate a intervalului, deși vor fi variații de la o zi la alta, media zilnică a temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 2 și 5 grade.

- Publicitate -

Temperaturile minime se vor situa în jurul a 0 grade până în 12 decembrie, vor scădea semnificativ în jurul datei de 14 decembrie, până spre -6 grade, iar până la finalul intervalului sunt estimate valori medii de -4…-2 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 9 – 12 decembrie, local însemnate cantitativ pe parcursul zilei de luni (9 decembrie).

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată și în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în zilele de 16 și 17 decembrie și după data de 21 decembrie.

- Publicitate -

Vremea în Maramureș

Media temperaturilor maxime va scădea treptat de la 7 grade în prima zi, până în jurul a 3 grade în zilele de 12 și 13 decembrie, când vremea va deveni normală sub aspect termic.

Din 14 și până în 19 decembrie, deși vor fi variații de la o zi la alta, caracteristice vor fi valorile maxime ale temperaturii de 4…6 grade, iar după acest interval tendința va fi de scădere treptată, astfel încât în data de 22 decembrie este estimată o medie a acestora de 2 grade.

Temperaturile minime se vor menține preponderent pozitive până în 12 decembrie, cu o medie a acestora de 1…2 grade, vor scădea semnificativ în următoarele 2 nopți, la -3…-2 grade (în 13 decembrie) și respectiv -5…-4 grade (în 14 decembrie), iar pentru restul intervalulului sunt estimate valori medii de -2…0 grade.

Temporar vor fi precipitații în 9 și 10 decembrie și pe arii mai restrânse în 11 și 12 decembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată și după 15 decembrie.

Vremea în Moldova

Până în 14 decembrie, tendința temperaturii va fi de scădere ușoară de la valori termice ușor peste mediile multianuale până la valori apropiate de acestea.

Astfel, de la o medie a temperaturilor maxime de 6…7 grade și de 1…2 grade pentru minime se va ajunge la valori de numai 1…2 grade ziua și -4…-2 grade noaptea.

După jumătatea lunii decembrie (intervalul 15 – 22 decembrie) sunt estimate temperaturi maxime de 4…6 grade și minime de -2…0 grade.

Temporar vor fi precipitații însemnate cantitativ la începutul intervalului (9 decembrie), apoi pe arii mai restrânse și în zilele de 10 și 11 decembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată și după data de 15 decembrie.

Vremea în Dobrogea

Vremea va fi caldă la începutul intervalului, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 10…14 grade și minime în jurul a 4 grade. Se va răci treptat în perioada 11 – 14 decembrie, când media zilnică a temperaturilor maxime va scădea la 5…7 grade, iar a celor minime la 0…2 grade, posibil cu valori mai mici (-2 grade) în 14 decembrie.

Din 15 și până în 22 decembrie caracteristice vor fi temperaturile maxime în jurul unei medii de 7 grade și minime în general de 1…3 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 9 – 12 decembrie, local însemnate cantitativ pe parcursul zilei de luni (9 decembrie).

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată și în a doua jumătate a intervalului, dar mai ales în zilele de 16 și 17 decembrie și după data de 21 decembrie.

Vremea în Muntenia

În primele două zile ale intervalului valorile termice maxime vor fi în medie de 9…11 grade, apoi va urma o răcire a vremii între 11 și 14 decembrie, când media zilnică va scădea în jurul valorii de 5 grade.

De la jumătatea lunii decembrie, deși vor fi variații de la o zi la alta, valorile maxime ale temperaturii se vor situa în jurul a 7 grade.

Temperaturile minime se vor menține pozitive până în 12 decembrie, cu o medie a acestora de 0…2 grade, apoi vor scădea la -3…-2 grade în 13 și 14 decembrie și vor fi valori de -2…0 grade în restul intervalului.

Temporar vor fi precipitații în perioada 9 – 12 decembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată și în 16 și 17 decembrie și după data de 21 decembrie.

Vremea în Oltenia

Media temperaturilor maxime va scădea treptat de la 9 grade în prima zi, până în jurul a 4 grade în data de 14 decembrie.

Din 15 și până în 18 decembrie, valorile termice maxime vor crește ușor până în jurul a 8 grade, urmând ca mai apoi să scadă ușor spre 5 grade în data de 22 decembrie.

Temperaturile minime se vor menține pozitive până în 12 decembrie, cu o medie a acestora de 0…2 grade, iar pentru restul intervalulului sunt estimate valori medii de -2…0 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 9 – 12 decembrie. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată și în 15 și 16 decembrie și după data de 21 decembrie.

Vremea la munte

Media temperaturilor maxime va avea variații de la o zi la alta, având valori cuprinse între -2…2 grade. Temperaturile minime se vor menține negative pe tot parcursul intervalului. Vor scădea treptat de la -3 grade până la -7 grade în ziua de 14 decembrie, apoi vor avea mici variații de la o zi la alta, situându-se între -7…-4 grade.

Vor fi precipitații local însemnate cantitativ în 9 decembrie, iar local și temporar și în zilele de 10, 11 și 12 decembrie . Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată și după data de 15 decembrie

Cum ți se pare subiectul?

Loading spinner

Ce părere ai? Comentează aici!

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Provocarea Observatorul Prahovean

Doctor bun

- Publicitate -

Antreprenori de succes

Exclusiv

De ce întârzie facturile de curent Electrica Furnizare

Mai mulți cititori ne-au sesizat că nu au mai...

De ce nu a funcționat brățara de monitorizare în cazul crimei din Câmpina

Apar noi detalii cu privire la crima odioasă petrecută...

Protest al chirurgilor la Spitalul Județean Ploiești

Zece medici de la Secția Chirurgie 2 de la...

Ce vrea Liviu Drăghici de la administrația locală Ploiești

Observatorul Prahovean începe, la debutul anului 2025, o serie...

Ce se întâmplă cu drumul expres Găești – Ploiești în Prahova

Drumul expres Găești – Ploiești, una dintre investițiile majore...
- Publicitate -

Știri noi

Încă o localitate renunță la Hidro Prahova. Apa are arsen

Primarul comunei Cocorăștii Colț, Adrian Călin (PSD), a anunțat,...

Primul autobuz electric care va circula între Ploiești și Aricești

Primul autobuz electric de tip solo, nearticulat, a sosit,...

Adam, un bebeluș din Urlați, are nevoie de ajutorul semenilor

Florentina Nițu, o mămică de 21 de ani, din...

Spitalul privat din Prahova unde pacienții beneficiază de investigații gratuite

Aflat la numai 10 km de Ploiești, Spitalul Dentirad...

Imagini impresionante, din dronă, cu lotul Mizil-Pietroasele al A7

Observatorul Prahovean publică imagini impresionante, realizate cu drona, pe...
- Publicitate -

Emisiuni

Hidro Prahova are printre cele mai mari tarife din țară

În emisiunea Observatorul Prahovean  LIVE de joi, 16 ianuarie,...

Escrocherii în numele unor vedete precum Esca, Delia sau Măruță

În ultima emisiune Observatorul Prahovean LIVE, de vineri, 10...

Schimbarea de la Ploiești

În prima ediție a emisiunii Observatorul Prahovean LIVE din...
- Publicitate -

Vox Publica

Să ne lăsăm prostiți în halul ăsta?

La cererea președintelui Consiliului Județean Prahova (CJPh), Virgiliu Nanu...

PSD și PNL, blat cu Georgescu. Crin Antonescu este degeaba

În primul tur al alegerilor prezidențiale de anul trecut,...

Cum ar fi văzut cartierul 9 Mai din Ploiești de un optimist, un pesimist și un realist

Dacă ești optimist, o simplă plimbare prin cartierul 9...
- Publicitate -

Pe aceeași temă

Călin Georgescu a pierdut procesul în dosarul anulării alegerilor

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a respins...

Dronă rusească, prăbușită în România

O dronă rusească s-a prăbușit, azi-noapte, în România. MApN...

Cum va fi afectată Prahova de schimbările climatice. Studiu

Evenimentele meteorologice extreme, care cresc în frecvență din cauza...

Informații false despre baza NATO de la Mihail Kogălniceanu. Reacția MApN

Ministerul Apărării Naționale a reacționat, joi, la mesajele transmise...
- Publicitate -

Data oficială pentru alegerile prezidențiale 2025

Executivul condus de Marcel Ciolacu a adoptat în ședința...

Călin Georgescu nu a fost invitat la învestirea lui Trump

Călin Georgescu nu a fost invitat la învestirea lui...

Bărbatul care a furat trei picioare amputate a fost prins

Bărbatul care a furat trei membre amputate din Spitalul...