- Publicitate -

Alegerile europarlamentare comasate cu cele locale, în iunie. Prezidențiale în septembrie și parlamentare în decembrie

Data:

Alegeri europarlamentare comasate cu cele locale, în iunie, liste comune PSD-PNL pentru Parlamentul European și prezidențiale în septembrie. PSD și PNL au convenit asupra calendarului electoral al anului 2024. Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă anunță oficial deciziile din Coaliție, potrivit hotnews.ro.

- Publicitate -

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că partidele au dat dovadă de „un minim sacrificiu de orgoliu” pentru stabilitatea țării și interesul românilor. Acesta a vorbit despre asumarea responsabilă a PNL și PSD, pentru stabilitatea și coerența actului de guvernare.

„Nu ne putem permite să fragilizăm ce ține de stabilitatea țării pentru micile orgolii politice, care să fractureze tot ceea ce ține de îndeplinirea obiectivelor pe care ni le-am asumat în fața românilor”, a spus acesta.

Cinci liberali au votat „împotrivă”, doi s-au abținut, în timp ce 58 au votat „pentru”, iar liderii PSD au votat în unanimitate calendarul alegerilor din 2024, comasarea și listele comune.

- Publicitate -

Cei cinci membri PNL care au votat împotrivă sunt: Robert Sighiartău – vicepreședintele PNL, Ioan Turc – primarul din Bistrița – Năsăud, președintele PNL Bihor – Ilie Bolojan, fostul premier Florin Cîțu și Florin Birta – primarul din Oradea.

Președintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, și Președintele CJ Timiș, Alin Nica, s-au abținut.

Marcel Ciolacu: „E evident că doar cele două mari partide se pot uni și pot face față valului extremist”

„Știm toți istoricul formării coaliției. România se afla și în fața unei crize sociale. Nu am nici o reținere de a ne angaja în acest proiect politic. În afară de performanțele guvernării, ne-am asumat o decizie politică. O putere politică trebuie să facă politici publice pentru cetățeni

- Publicitate -

Trebuie să facem deosebirea între a fi oameni politici și oameni de stat. Am dovedit că putem lua decizii în momente decisive.

Prezența cea mai mare la alegeri e la locale. Faptul că am decis comasarea nu e împotriva democrației, dimpotrivă, e un vot în plus pentru democrație și pentru o reprezentare corectă în fața românilor

Am propus și o alianță electorală pentru alegerile europarlamentare. E evident că doar cele două mari partide se pot uni și pot face față valului extremist”, a declarat liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, potrivit antena3.ro.

- Publicitate -

„Am sentimentul că am făcut ce e mai bine pentru țara mea, indiferent de costuri. Am hotărât, în cursul lunii septembrie, să avem alegerile prezidenţiale. Primele date sunt –  1-15 septembrie, 8-22 septembrie sau sfârşitul lunii septembrie. Una din cele trei va fi aleasă. 8-22 ar fi cea mai potrivită. Pe 8 decembrie, vor fi alegerile parlamentare”, a mai spus acesta.

Calendarul alegerilor în 2024

  • Alegeri europarlamentare în România – 9 iunie 2024
  • Alegeri locale în România – 9 iunie 2024 (comasate cu cele europarlamentare)
  • Alegeri prezidențiale în România – turul 1 – 8 septembrie 2024, turul 2 – 22 septembrie 2024 (varianta preferată de premier)
  • Alegeri parlamentare în România – 8 decembrie 2024

Alte variante pentru desfășurarea alegerilor prezidențiale, anunțate oficial de liderul PSD, sunt 1 și 15 septembrie, sau sfârșitul lunii septembrie. Premierul Marcel Ciolacu a declarat că preferă varianta 8 și 22 septembrie, pentru a nu exista o sincronizare a unui scrutin cu începutul școlii.

Provocarea Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Sondaj Observatorul Prahovean

Ai un pont care se poate transforma într-o știre? Trimite pe WhatsApp la 0785 075 112

Vreți să aflați cele mai noi știri din Prahova? Abonați-vă la Google News

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău

- Publicitate -

Distribuie articolul:

Exclusiv

Abonează-te la newsletter

- Publicitate -

Știri noi

- Publicitate -

Informații utile

Vrei să-ți cumperi o locuință? Ce criterii trebuie să iei în considerare (I)

Continuăm proiectul ”Casa Nouă”, cu scopul de a vă...

Gimnastele de la CS Petrolul se pregătesc pentru Campionatele Naționale cu sprijinul Supermarket La Cocoș

Gimnastele de la Clubul Sportiv Petrolul Ploiești se pregătesc...

Întreruperi Electrica în Prahova, în perioada 15-19 aprilie. Localitățile afectate

Distribuție Energie Electrică România - Sucursala Ploiești anunță întreruperea...

Dieta SAD compromite sănătatea și longevitatea

Observatorul Prahovean publică o serie de articole, extrase din...
- Publicitate -

Emisiuni
Observatorul Prahovean

- Publicitate -

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

- Publicitate -