- Publicitate -

Tradiţii şi obiceiuri de 8 Martie. Ce trebuie să poarte toate femeile de ziua lor

8 martie este ziua în care se sărbatorește simbolul vieţii, iubirii şi frumuseţii, femeia. De această dată sunt legate o serie de tradiţii şi obiceiuri, pe care multe dintre femei le respectă pentru a avea prosperitate, dragoste şi sănătate tot anul.

- Publicitate -

Ziua Femeii este sărbătorită anual pe data de 8 martie, în România, dar şi în întreaga lume.

8 martie marchează toate realizările sociale, economice și politice ale tuturor femeilor de-a lungul timpului și drepturile obținute de acestea.

Activistele Luise Zietz și Clara Zetkin au propus pentru prima dată o zi internațională a femeilor, iar în martie 1911, s-a sărbătorit pentru prima oară Ziua Internațională a Femeii, în Austria, Danemarca, Germania și Elveția, potrivit antena3.ro.ziu

- Publicitate -

Ziua Internaţională a Femeii a fost recunoscută oficial mult mai târziu, în 1975, de către Naţiunile Unite şi a fost adoptată, începând cu această dată, de multe dintre guvernele ţărilor care până atunci nici nu aflaseră de existenţa ei.

De data de 8 martie sunt legate o serie de tradiţii şi obiceiuri, pe care multe dintre femei le respectă pentru a avea prosperitate, dragoste şi sănătate întregul an.

Tradiţii şi obiceiuri de 8 Martie, Ziua Femeii. Ce trebuie să poarte toate femeile de ziua lor pentru a-şi găsi dragostea

De Ziua Femeii, pe 8 martie, este bine ca femeile să poarte mărţişorul în piept, pentru a avea noroc în dragoste tot anul. Cel puțin așa spune tradiția pentru această zi specială, Ziua Femeii.

- Publicitate -

Ziua de 8 Martie, Ziua Femeii, este legată simbolic de flori, mai ales de lalea. Această floare reprezintă primăvara și gingășia, deci trebuie oferită femeilor de ziua lor.

Se spune că fetele care poartă mărțișorul în perioada 1-9 martie vor avea noroc tot anul în dragoste. Astfel că, de Ziua Femeii, nu trebuie dat jos din piept mărţişorul primit pe 1 Martie.

De 8 martie, de Ziua Femeii, bărbații trebuie să le dăruiască flori fiicelor/ iubitelor/soțiilor/mamelor. Nu orice fel de flori însă, ci lalele, întrucât acestea sunt simbolul Zilei Internaționale a Femeii, dar și un exemplar elegant.

- Publicitate -

De Ziua Femeii, pe 8 Martie, bărbații nu trebuie să se certe cu femeile. Fie că vorbim de certuri în cuplu, certuri mamă- fiu, tată-fiică, acestea sunt interzise cu desăvârșire în această zi. Se spune că neînțelegerile într-o astfel de zi atrag ghinionul asupra întregii familii.

Dacă dăruiți buchetul mamei puteți opta pentru lalele violet, simbolizând respectul purtat pentru cea care v-a dăruit viața. Pentru fiică, puteți alege lalelele albe, simbol al purității.

Totodată, bărbaţii trebuie să ştie că şi ei sunt sărbătoriţi. În România sunt două zile dedicate bărbatului, pe 19 noiembrie, ziua bărbatului şi ziua tatălui, pe 12 mai.

- Publicitate -

8 martie, Ziua Femeii. Tradiţii şi obiceiuri în lume

De 8 martie, în ţările baltice, se pune mai mult accent pe Ziua Mamei, sărbătoare marcată prin oferirea de daruri şi flori acestora.

În Italia, de 8 Martie sunt organizate reuniuni pe tema afirmării drepturilor femeilor. Tot de 8 martie, bărbaţii din Italia oferă femeilor mimoze galbene. Mimozele galbene şi ciocolata sunt daruri oferite frecvent şi femeilor din Rusia şi Albania.

În Portugalia şi nu numai, femeile sărbătoresc seara zilei de 8 martie în oraş. Femeile din Pakistan celebrează în fiecare an, pe data de 8 martie, luptele acestora pentru drepturile femeii şi încercările de natură culturală sau religioasă.

- Publicitate -

În China, pe data de 8 martie, femeile au după-amiaza liberă. În această zi se obişnuieşte ca bărbaţii să dăruiască flori şi mici cadouri femeilor din viaţa lor – soţiilor, iubitelor, mamelor, fiicelor şi colegelor.

Ștefan Vlăsceanu
Ștefan Vlăsceanuhttps://www.observatorulph.ro/
Ștefan Vlăsceanu a fost interesat de presa scrisă încă din perioada liceului, când a intrat pentru prima dată pe ușa redacției ziarului Monitorul de Prahova. Este cel mai tânăr jurnalist din echipa Observatorul Prahovean, în prezent fiind redactor șef. Publică și documentează lunar zeci de articole și subiecte din domenii precum eveniment, social și investigații. În paralel administrează ziarul Observatorul de Brașov. Este absolventul facultății de Sociologie și Comunicare din Brașov, promoția 2013 și câștigător al Galei Tineretului Prahovean 2023 – cel mai activ tânăr jurnalist prahovean.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -
- Publicitate -

Articole asemănătoare

Tradiții și obiceiuri de Ziua Sfinților 40 de mucenici

Sfinții 40 de mucenici din Sevastia sunt pomeninți, în fiecare an, pe data de 9 martie. Sărbătoarea vine la pachet cu o serie de...

Gest nobil al polițistelor din Prahova cu ocazia zilei 8 Martie

Polițistele din cadrul IPJ Prahova au început ziua de 8 Martie cu gândul la femeile pe care această zi le găsește în spitale. „Cuvântul „mamă”...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Ultimele știri

Mesaj ro-alert pentru un urs prins într-un gard la Valea Doftanei

Inspectoratul pentru Situații de Urgenţă Prahova a emis în această seară un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezența unui urs în zonele populate. ”Din informațiile...

Ploieștenii reclamă că au caloriferele fierbinți când afară au fost 20 de grade Celsius. Explicația Termo Ploiești

Ploieștenii au reclamat că au caloriferele fierbinți în condițiile în care afară au fost înregistrate 20 de grade Celsius. Termo Ploiești susține că agentul...

Un polițist local din Gura Vitioarei i-a făcut propuneri indecente unei persoane, deși i-a spus că este elevă de 16 ani

Un polițist local de 47 de ani, din Gura Vitioarei, a demisionat după ce a purtat o discuție mai mult decât indecentă pe mesageria...

Primarul din Câmpina a făcut o demonstrație de arte marțiale în fața elevilor [VIDEO]

Primarul orașului Câmpina, Alin Moldoveanu, a făcut o demonstrație de arte marțiale în cadrul proiectului Erasmus intitulat ”All different, all equal”, găzduit de Școala...

Cafenea Starbucks din București, închisă de comisarii ANPC. Ce nereguli au găsit [FOTO]

Comisarii ANPC au închis o cafenea din lanțul Starbucks din incinta București Mall, din sectorul 3 al Capitalei. Condițiile de preparare și vânzare a...
Emisiuni
- Publicitate -