- Publicitate -

Prețuri uriașe pe litoral: Taxă de 200 de lei ca să îți pui cearșaful la mal

Un complex rezidenţial din Năvodari solicită o taxă de 200 de lei pentru amplasarea unui cearşaf la malul mării, tariful fiind mai mare decât cel pentru închirierea a două şezlonguri cu umbrelă.

Oficialii complexului susţin că acesta este unul ”exclusivist”, unde rezidenţii sunt în special medici şi avocaţi care vor intimitate. Ei justifică taxa prin dorinţa de a „descuraja comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşază cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele”.

Citește și: Au început înscrierile la facultate. Cu ce oferte încearcă universitățile să-i atragă pe tineri

Turiştii care merg pe plaja din faţa unui complex rezidenţial din Năvodari, la nord de staţiunea Mamaia, sunt întâmpinaţi, în zona dinspre mare, de un afiş care anunţă tarifele pentru închirierea şezlongurilor: 150 de lei pe zi două şezlonguri şi o umbrelă, pe primul rând dinspre apă, tarifele scăzând pe măsură de rândul de şezlonguri este mai depărtat de mal.

Cei care vor să stea pe prosop, lângă apă, trebuie să plătească 200 de lei pe zi pentru a putea să pună pe nisip, în faţa primului rând de şezlonguri, un prosop cu dimensiunea de 1,4 pe doi metri, potrivit News.ro.

Citește și: Guvernul de la Paris se pregăteşte de o întrerupere totală a livrărilor de gaze ruseşti

Într-un mesaj postat pe Facebook duminică seară, după ce măsura luată a provocat reacţii vehemente, reprezentanţii complexului rezidenţial Marina Surf de la nordul staţiunii Mamaia explică faptul că acesta „este un complex rezidenţial exclusivist, unde se pot achiziţiona apartamente doar cu recomandare şi odată cu acceptarea unor reguli clare de conduită şi bună convieţuire în cadrul complexului”.

„Proprietarii apartamentelor sunt în majoritate medici şi avocaţi care apreciază intimitatea în complex. Plaja şi restaurantul complexului sunt destinate exclusiv rezidenţilor şi invitaţilor acestora.

Vezi și Pastreaza prospetimea aromelor de vara mai mult timp!

Tariful solicitat pentru amplasarea cearşafurilor în alte zone decât cea alocată acestora este menit să descurajeze comportamentul clienţilor din afara complexului care se aşază cu cearşaful în faţa primului rând de umbrele, nu în zona alocată acestora, conform legii”, explică, pe reţeaua de socializare oficialii complexului Marina Surf.

Potrivit acestora „zona alocată pentru cearşafuri pe plaja Marina Surf este în suprafaţă de 30% din plaja închiriată, conform legii şi este gratuită”.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului aminteşte că, potrivit Ordinului nr. 1.204 din 26 martie 2010 pentru aprobarea Normelor metodologice privind autorizarea plajelor în scop turistic „suprafaţa sectorului/subsectorului de plajă folosită pentru închirierea şezlongurilor şi umbrelelor în suport fix va fi de maximum 70% din suprafaţa totală închiriată, diferenţa reprezentând-o zona destinată plajei pe nisip. La dimensionare nu se vor lua în calcul spaţiile destinate amplasării altor dotări de pe plajă”.

Acelaşi act normativ prevede obligaţia celui care închiriază sectorul de plajă să se asigure că zona de 30% destinată plajei fără şezlonguri are inclusiv o latură la apă, dar şi că spațiul pentru şezlonguri şi cel pentru prosoape nu se suprapun.

Citește și: Microbuz plin cu români, accident devastator în Ungaria | Doi morţi şi nouă răniţi

„Zona destinată plajei pe nisip va fi stabilită în aşa fel încât să nu se suprapună cu zona destinată amplasării şezlongurilor şi va fi încadrată astfel: o latură va reprezenta limita dinspre uscat a plajei, o latură va reprezenta limita dinspre apă a plajei, iar celelalte două laturi vor fi reprezentate de linii imaginare perpendiculare pe limita dinspre apă”, precizează articolul 19 al Ordinului menţionat.

Ai informații care ar putea deveni o știre? Contactează-ne la: 0785 075 112, pe WhatsApp sau Signal.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Sondaj

Sunteți de acord ca elevii să fie obligați să poarte uniforme școlare?

- Publicitate -

Articole asemănătoare

WhatsApp lansează mai multe funcții pentru protejarea intimității

WhatsApp extinde opțiunile pe care utilizatorii le au la dispoziție când vine vorba de cine poate vedea informații personale. Până acum utilizatorii aveau trei...

Restricții ridicate la mare. Se poate face plajă și pe cearșaf

Guvernul a decis, în ședința de joi seară, o serie de noi măsuri, inclusiv faptul că se poate face plajă la mare și pe...
- Publicitate -

Video Observatorul Prahovean

- Publicitate -

Ultimele știri

Noi drumuri județene propuse să fie reabilitate în Prahova

Mai multe drumuri județene din Prahova figurează pe lista de priorități pentru a fi reabilitate. Consiliul Județean Prahova propune aprobarea documentațiilor tehnice și a...

Cum se circulă acum în zona Gării de Sud din Ploiești după ce au fost refăcute marcajele

După ce Observatorul Prahovean a publicat sesizarea unui șofer al TCE Ploiești, obligat să facă slalom printre mașinile parcate haotic în fața Gării de...

PSD, acuzații grave după privatizarea termocentralei Mintia

Centrala termoelectrică Mintia a fost vândută cu 91 milioane de euro către Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding din Irak. Anunțul...

Ce acuzații i se aduc viceprimarului USR al Ploieștiului, Magdalena Trofin, pentru schimbarea din funcție

14 consilieri PNL și USR au inițiat un proiect de schimbare din funcție a viceprimarului USR al Ploieștiului, Magdalena Trofin. Printre acuzațiile aduse viceprimarului Trofin...

Un bărbat s-a înecat în mare, la Neptun

Un bărbat de 54 de ani, din București, a murit înecat în Marea Neagră. Tragedia s-a produs în stațiunea Neptun, după ce bărbatul a ignorat...
- Publicitate -
- Publicitate -
- Publicitate -

Parteneri

- Publicitate -