Mult așteptatul sezon estival de anul acesta, venit după doi ani de pandemie și fără restricții, a sosit cu prețuri mult mai mari, atât la cazare cât și la mâncare.
O porție de hamsii poate ajunge pe litoralul românesc chiar și la 36 de lei.
La unul dintre restaurantele foarte cunoscute, inclusiv de bucureșteni, de la Agigea, o porție de hamsie prăjită costă 25 de lei/ 200 de grame, inclusiv mujdei, potrivit Antena3.ro
Se poate însă și mai scump de atât. Un alt restaurant din aceeași zonă are în meniu hamsii cu mujdei, lămâie și mămăligă pe plită la 36 de lei porția de 200 de grame.
În zona Delfinariului din Constanța, la un restaurant popular printre localnici, hamsiile cu salate, mujdei, lămâie și mămăligă costă 35 de lei porția de 200 de grame.
Explicația oferită de hotelieri este că, la rândul lor, se confruntă cu cheltuieli mai mari decât în anii trecuți.