Șase pacienți cu Covid, aflați în stare gravă, transportați în Germania cu o aeronavă Spartan – FOTO

0

O aeronavă C-27 Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat, marți, din Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”, pentru a efectua o misiune de transport umanitar, pe ruta București–Hamburg (Germania), a șase pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă.

Forțele Aeriene Române au anunțat, marți, o nouă misiune umanitară. O aeronavă C-27 Spartan a efectuat un transport pe ruta București – Hamburg (Germania) a șase pacienți infectați cu Covid-19, aflați în stare gravă.

„Echipa medicală care monitorizează pacienții pe timpul zborului este formată din specialiști din cadrul SMURD București, iar transportul pacienților de la unitățile spitalicești către aeroport s-a realizat cu ambulanțe ale SMURD și ale Serviciului de Ambulanță București-Ilfov”, a precizat MApN.

„Este vorba despre 6 pacienți în stare critică, intubați, stabili, aflați în unități sanitare din București care necesită tratament de specialitate în secții de anestezie și terapie intensivă.

Selecția pacienților a fost realizată de către o echipă formată din  medici germani care de vineri 29 octombrie 2021 se află în România și care a analizat situația medicală a pacienților”, a precizat DSU.

Acesta nu este singurul transport efectuat în străinătate a pacienților infectați cu SARS-CoV-2.

Urmărește știrile Observatorul Prahovean și pe Google News!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău