DSU: Echipă medicală din Danemarca, sprijin pentru bolnavii Covid din România – VIDEO

0

Separat de medicamentele acordate de state din Uniunea Europeană, prin Mecanismul European de Protecție Civilă, o echipă medicală din Danemarca va veni în sprijinul personalului medical.

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că o echipă medicală din Danemarca se va alătura medicilor și asistenților români în lupta cu noul Coronavirus.

„În total, vor fi 22 de zile în care vor sta colegii din Danemarca”, a precizat Raed Arafat.

Alături de acest sprijin, mai multe state, au acordat României, ajutoare medicale pentru pacienții Covid, prin Mecanismul European de Protecție Civilă.

„La solicitarea statului român de acordare de asistență medicală prin Mecanismul European de Protecție Civilă, o delegație formată din 3 medici și 6 asistenți din Danemarca va desfășura în zilele următoarele o misiune umanitară, voluntară, în scopul sprijinirii cadrelor medicale din România în criza sanitară cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2.

Pe tot parcursul misiunii, alături de echipa medicală sosită în sprijin vor fi și ofițeri din cadrul DEMA-Agenția Daneză pentru Managementul Situațiilor de Urgență.

Acțiunea de sprijin derulată de personalul specializat din Danemarca urmărește de o manieră prioritară implicarea în acordarea asistenței medicale de specialitate pacienților aflați în stare gravă, intubați, ventilați mecanic din ATI sau care necesită oxigen internați în cadrul Institutului Național de Boli Infecțioase Prof. Dr.Matei Balș din capitală.

Solidaritatea europeană materializată prin acțiuni concrete de sprijin ale tuturor țărilor afectate de situații de urgență diverse a reprezentat și continuă să reprezinte pasul premergător către ceea ce numim în managementul situațiilor de urgență, revenirea la starea de normalitate.

Eforturile comune depuse de întreaga echipă, atât cea din Danemarca , cât și cea din Romania sunt considerabile, misiunea principală fiind implicarea în salvarea a cât mai multor vieți.

Mulțumim Comisiei Europene, Centrului de Coordonare a Răspunsului la Urgență al Comisiei Europene (ERCC) și Danemarcei pentru sprijinul oferit în combaterea efectelor generate de virusul SARS-CoV-2”, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău