Școlile și grădinițele private rămân deschise. Ministrul Educației susține că articolul din decizia CNSU nu este în Hotărârea de Guvern

1

Școlile și grădinițele private pot rămâne deschise, în ciuda faptului că elevii din sistemul de stat rămân, începând de luni, 25 octombrie, într-o vacanță „forțată” din cauza situației epidemiologice. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut că articolul prevăzut în decizia CNSU, cu privire la școlile și grădinițele private, nu figurează în Hotărârea de Guvern.

„Îmi place să presupun că a fost o neînțelegere în plan juridic asupra a ceea ce se poate reglementa și a ce nu se poate reglementa. Nu am niciun temei legal prin care să oblig școlile private să instituie o vacanță într-o anumită perioadă”, a declarat Sorin Câmpeanu, potrivit Digi24.

Cîmpeanu a susținut că măsura ar trebui să se aplice unitar, nu numai pentru școlile de la stat.

Reamintim faptul că, începând de luni, 25 octombrie, toți elevi din sistemul de învățământ de stat vor intra în vacanță, pentru o perioadă de două săptămâni.

Citește și: Toți elevii intră în vacanță de două săptămâni începând de luni

La scurt timp după anunțul legat de vacanța de două săptămâni, asociațiile elevilor au propus prelungirea primului semestru și, implicit, a anului școlar cu două săptămâni pentru recuperarea materiei pierdute

Citește și: Cum vor fi recuperate cele două săptămâni de vacanță ”forțată”? Elevii propun prelungirea anului școlar

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

1 COMENTARIU

  1. Este clar ca au fsot interese mari la mijloc si scolile, gradinitele private o sa functioneze. Parca nu stim cum merg lucrurile in tara si cat de onesti sunt politicienii nostri.

    Este ultimul comentariu pe care-l mai pun, vad ca restul comentariilor v-au deranjat, fara a folosi limbaj licentios. M-am legat de corputia din statul roman si de bugetari, care sunt mult prea multi. Sa nu va uitati la Romania te iubesc: Statul degeaba, posibil sa va deranjeze si mai mult.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău