Klaus Iohannis, apel la vaccinare: Spitalele sunt arhipline. Locuri la Terapie Intensivă nu mai sunt disponibile – VIDEO

0

Președintele României, Klaus Iohannis, Care se află la Bruxelles, la Consiliul European, a lansat, vineri, un nou apel la populație să se vaccineze. „Nu există altă soluție decât vaccinarea. Trebuie să acceptăm această soluție”, a susținut Iohannis.

„Acasă situația este foarte, foarte complicată. Am vorbit eu despre o tragedie, despre o catastrofă în domeniu…

Spitalele sunt arhipline, medicii, personalul medical, sunt terminați că lucrează non-stop, locuri la Terapie Intensivă nu mai sunt disponibile.

Am apelat la mecanismul european de sprijin și am primit deja efectiv sprijin de la opt state europene.

Alții s-au declarat dispuși să ne ajute”, a susținut Klaus Iohannis, precizând că acest lucru „arată, în această situație disperată în care suntem, că solidaritatea europeană nu este doar o expresie, este un fapt”.

„Mergeți să vă vaccinați să nu ajungeți la spital”, a fost mesajul transmis de președintele României, prezent la Bruxelles, precizând că, peste tot în lume, pandemia a fost domolită prin vaccinare.

„Sunt rate de vaccinare de 80, 90% și au ajuns în ultimele săptămâni puțini oameni la Terapie Intensivă și în spitale.

Noi de ce nu putem așa ceva? De ce trebuie să dăm ascultare la unii care vorbesc prostii în spațiul public și pe Facebook și vă fac să nu vă vaccinați, ca să ajungeți la spital și la Terapie Intensivă?

Este fundamental eronat. Soluția este clară, este gratuită, este disponibilă. Se numește vaccin”, a susținut Iohannis, reafirmând că vaccinarea reprezintă singura soluție pentru a scăpa de pandemie..

„Avem sprijin din toate părțile. Toți ne ajută, dar să fim serioși. Nimeni nu se poate vaccina în locul nostru. Asta trebuie să facem noi”, a susținut președintele României.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău