Adolescentă de 16 ani din Ilfov, bătută, tunsă și amenințată cu moartea de propria mamă-LINK VIDEO

0

De câteva zile, circulă pe rețelele sociale filmări dintr-o casă, cu o femeie care își bate fiica. O lovește cu pumnii, o amenință cu moartea, o umilește și îi taie părul. Facebook a șters multe dintre postări, din cauza conținutului violent, însă filmările, precum și comentarii despre acestea, mai pot fi găsite pe unele conturi de Instagram. Oamenii au distribuit video-urile fără ca fața sau corpul victimei să fie cenzurate. „O revictimizare a adolescentei”, spune psihologul „Salvați Copiii”.

Libertatea a aflat că scena, deosebit de brutală, s-a petrecut în Ilfov.

Am încercat să luăm legătură, în repetate rânduri, cu Direcția pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov, dar nu ne-a răspuns nimeni.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Ilfov au declarat însă pentru Libertatea că s-au sesizat din oficiu, în 1 octombrie, în urma apariției imaginilor în spațiul public.

A fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și violența în familie sub formă lovirilor sau alte violențe.

„Au fost identificate cele două persoane din filmări, fiind vorba de o mamă, în vârstă de 46 de ani, și fiica ei, de 16 ani”, a precizat IPJ Ilfov.

Polițiștii au aplicat formularul de risc victimei, care se aplică în cazuri de violență în familie, dar au constatat că nu există „un risc iminent” pentru victimă.

Dacă ar fi identificat un „risc iminent”, polițiștii ar fi putut emite un ordin de protecție provizoriu pentru victimă, care nu îi permitea mamei agresoare să se apropie de aceasta. Așadar, adolescenta rămâne în aceeași casă cu mama.

Citește articolul integral și vezi video pe libertatea.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău