Pacienți vaccinați doar pe hârtie, în Ialomița. Au adeverințe, dar nu figurează în registrul centrului

0

Încă un caz de vaccinare fictivă a avut loc în județul Ialomița, unde anchetatorii au deschis dosar penal pe numele unui registrator din centrul de vaccinare de la Slobozia. El ar fi înscris în sistem mai multe persoane care nu au fost, de fapt, vaccinate, potrivit digi24.ro.

Bărbatul este cercetat acum pentru fals în înscrisuri oficiale și abuz în serviciu. Iar polițiștii încearcă să verifice fiecare persoană bănuită că s-ar fi vaccinat fictiv.

Ludmila Dascălu, purtător de cuvânt IPJ Ialomița, a precizat la Digi24 că este vorba de o sesizare din oficiu a oamenilor legii. La centru cu pricina, nu există formulare completate de persoanele presupus imunizate, iar acestea nu figurează în registrul de vaccinare al locației.

„La un centrul de vaccinare din Slobozia a reieșit că șase persoane nu ar fi completat formulare de acord și nu figurează în registrul de vaccinare al centrului”, a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Ialomița.

Polițiștii au deschis dosar penal pe numele persoanei care a oferit adeverințele de vaccinare.

„Aceste persoane se presupune că nu au fost supuse procedurii de vaccinare. Nu se regăsesc în registrul constituit. Nu există formulare completate, acord pacient sau chestionar de triaj”, a mai spus Ludmila Dascălu.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău