Angajații centrelor sociale, obligați să se vaccineze sau să se testeze pe banii lor. Proiect OUG

0

Angajații centrelor sociale de îngrijire a copiilor, bolnavilor și vârstnicilor vor fi obligați să se testeze pe banii lor dacă nu sunt vaccinați pentru a intra în tură.

Ce prevede proiectul de OUG care modifică legea 55/2020:
Furnizorii de servicii sociale publici și privați solicită personalului din centrele rezidențiale prevăzute la art.19 care, în desfășurarea activității, are contact cu persoanele beneficiare, după caz:
  • a) dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2 sau vaccinării cu prima doză, după caz;
  • b) adeverința emisă de medicul de familie prin care nu se recomandă vaccinarea persoanei care suferă de boli cronice sau alte afecțiuni;
  • c) rezultatul negativ săptămânal pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în urma efectuării unui test RT-PCR ori test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2
  • d) confirmarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, prin care dovedește că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.
(2) Furnizorii de servicii sociale publici și privați au obligația verificării documentelor prevăzute la alin. (1).
(3) Costurile aferente testării se suportă de angajat.
(4) Prin excepție de la prevederile alin.(3), pentru persoanele care nu s-au vaccinat din motive medicale, costul aferent testării se suportă de direcțiile de sănătate publică județene.
(5) Nerespectarea prevederilor alin.(1) conduce la interzicerea accesului în centrele de servicii sociale, sau, după caz, interzicerea desfășurării activităților care presupun contactul cu persoanele beneficiare.
(6) În aplicarea prevederilor alin.(5), furnizorul de servicii sociale poate dispune, cu acordul angajatului, modificarea temporară, în condițiile legii, a atribuțiilor din fișa postului.
sursa: hotnews.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău