Avertismentul medicului Gheorghiță: 90% dintre noile infectări și decese asociate sunt la persoane nevaccinate

0

Valul al patrulea al epidemiei de coronavirus va fi al nevaccinaților. Mesajul medicilor infecționiști începe să fie confirmat de noile statistici privind raportările cazurilor de covid.

Astfel, potrivit medicului militar Valeriu Ghoerghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național, 90% dintre persoanele diagnosticate cu COVID-19 în ultimele patru săptămâni sunt nevaccinate, iar peste 91% dintre decese sunt la persoane care nu au primit nicio doză de vaccin.

„Ceea ce am observat în ultimele patru săptămâni din cazurile nou diagnosticate, aproape 90% sunt diagnosticate în rândul persoanelor nevaccinate, iar în ceea ce priveşte decesele, peste 91% sunt la persoanele care nu au fost vaccinate cu nicio doză.

Citește și 126 de cazuri noi de coronavirus raportate în ultimele 24 de ore

Tocmai de aceea în momentul acesta este important să ne protejăm mai bine prin vaccinare. Este soluţia sigură, soluţia eficientă prin care noi putem să ne controlăm situaţia epidemiologică la nivelul fiecărui judeţ şi la nivel naţional. În condiţiile în care nu vom avea o rată crescută de imunizare în rândul populaţiei, evident că riscăm să avem o creştere importantă a numărului de cazuri”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, citat de Digi24.ro.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău