De ce nu este bine să spunem ”Paște fericit”? Preot: folosiți ”Hristos a înviat”!

0

Părintele Visarion Alexa le recomandă credincioșilor ca, în aceste zile, să folosească urarea ”Hristos a înviat”, în loc de ”Paște fericit” sau ”Paști fericit”.

Părintele a explicat la Pro TV faptul că urarea ”Paște fericit” trebuie evitată deoarece poate fi asociată cu … activitatea vițeilor, care pasc atunci când se hrănesc cu iarbă și alte verdețuri.

De asemenea, Părintele Visarion s-a declarat împotriva asocierii acestei sărbători religioase cu ”iepurași” sau ”alte obiecte” și ”viețuitoare”.

”Eu am curajul acum să spun Hristos a înviat, pentru că astăzi la ora 14.00 slujba Învierii, Vecernia Învierii, va avea loc la Ierusalim, unde va coborî lumina. Și, decât să spunem Paște fericit sau Paști fericit .. e cam un fenomen dedicat vițeilor. Noi, mai bine să spunem Hristos a înviat. Fără iepurași, fără alte obiecte, viețuitoare ..” – a spus preotul.

Citește articolul integral pe Știrile Pro TV

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău