Polițiști din București, acuzați că au torturat doi tineri care le-au atras atenția că nu poartă mască pe stradă

MascatiDescinderi01_8a315.jpg

Procurorii au ”săltat” astăzi mai mulți polițiști din București, de la Secția 16, acuzați că ar fi lovit doi bărbați în toamna anului trecut, care le-au reproșat că nu purtau mască în timp ce patrulau pe o stradă din Sectorul 4.

Comunicatul Parchetului Capitalei:

„În dimineaţa zilei de 3 martie 2021, au fost efectuate percheziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi judeţului Caraş-Severin, în baza a 9 autorizaţii emise de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Bucureşti.

Percheziţiile au fost efectuate într-o cauză având ca obiect infracţiunile de tortură şi lipsire de libertate în mod ilegal, presupus săvârşite în luna septembrie a anului 2020 asupra a două persoane vătămate.

La momentul actual, procurorii criminalişti din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie efectuează audieri ale persoanelor vizate de percheziţiile domiciliare, acestea având calitatea de agent de poliţie în cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti”

Potrivit digi24.ro, dosarul a fost deschis după ce, în septembrie 2020, doi tineri au reclamat faptul că au fost bătuţi de poliţişti de la Secţia 16.

Unul dintre tineri susţinea că fost agresat de poliţişti în zona Eroii Revoluţiei din Capitală, după ce le-a atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei.

Tânărul spunea atunci că poliţiştii i-au pus cătuşe la mâini şi l-au lovit cu bastoanele, cu pumnii şi picioarele.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău