Ministrul Mediului, ipoteză macabră despre dispariția puilor de urs scoși din bârlog: ”Poate au fost îngropați”

Autoritățile nu au reușit să dea de urma puilor de urs scoți din bârlog și aruncați în zăpadă de mai mulți muncitori ai unei firme de exploatare forestieră care acționau într-o pădure din zona Gheorgheni. Ministrul Mediului susține că există mai multe ipoteze, printre care aceea ca ursoaica să se fi întors după puii ei dar și că ursuleții au fost uciși și apoi îngropați.

Muncitorii au declarat polițiștilor că au lăsat puii de urs în locul respectiv și au negat că i-ar fi vândut pe piața neagră a animalelor sălbatice.

Vezi aici imaginile revoltătoare dintr-o pădure din Neamț: Patru pui de urs au fost scoși din bârlog și aruncați în zăpadă – VIDEO

După trei zile de căutări, puii sunt de negăsit

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat pentru Digi24 că autoritățile nu știu nici acum ce s-a întâmplat cu aceștia și că există mai multe ipoteze, printre care aceea ca ursoaica să se fi întors după puii ei și ipoteza în care ursuleții au fost îngropați.

„Am acționat cât am putut de repede, dar ursuleții nu au mai fost găsiți. Nu se știe ce s-a întâmplat cu ei. Poate exista și varianta în care ursoaica s-a întors să își ia puii, este posibil, sau au fost îngropați, nu se știe. Organele de anchetă nu au reușit să stabilească modul în care s-a terminat acest incident”, a afirmat ministrul la postul de știri.

Pe numele bărbaților care au scos puii de urs din bârlog au fost întocmite dosare penale atât pentru rănirea sau schingiuirea animalelor, cât și sub aspectul comiterii infracţiunilor de perturbarea intenționată în cursul perioadei de reproducere, de creștere, de hibernare și de migrație, precum şi deteriorarea și/sau distrugerea locurilor de reproducere ori de odihnă.

Aceștia vor putea lucra în continuare în domeniul forestier.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău