Bătrână din Bacău, cu multiple afecțiuni cronice, decedată în ziua în care s-a vaccinat anti Covid

Cazul unei bătrâne de 73 de ani din Bacău, care a decedat în această seară în urma unui stop cardio-respirator, a intrat în atenția autorităților după ce aceasta s-a vaccinat în cursul zilei și nu a prezentat reacții adverse. Femeia suferea de multiple afecțiuni cronice.

Astăzi, în jurul orei 19.00, Direcția de Sănătate Publică Bacău a anunțat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecțiuni cronice.

Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Județean de Urgență Bacău.

În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării
de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără
alte acuze.

Aceasta a fost ulterior transportată la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a aceluiași spital, unde a intrat în stop cardio-respirator și nu a răspuns la manevrele de resuscitare.

Informațiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente fără
legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidente. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, evenimentul coincident este definit ca „evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de  administrarea acestuia”.

La acest moment, cazul se află în observația DSP Bacău care va prezenta concluziile
analizei.

Sursa: Grupul de comunicare al CNCAV

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău