Două cazuri de români infectaţi cu tulpina COVID din Marea Britanie, confirmate de Institutul Matei Balș

Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2, în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, au fost descoperite în România. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății. Autoritățile precizează că pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

Comunicatul Ministerului Sănătății:

Încă două cazuri cu tulpină SARS-CoV-2 în varianta B.1.1.7 descrisă în Marea Britanie, cu transmisibilitate crescută, au fost secvențiate la INBI „Matei Balș”.

Ambele cazuri sunt din București. Nici una dintre cele două persoane nu a călătorit în afara țării.

Pacienții sunt în stare generală bună, se află izolați la domiciliu și sunt supravegheați de medicul de familie conform metodologiei în vigoare.

În prezent, și alte teste de secvențializare sunt în prelucrare în cadrul laboratorului INBI „Matei Balș”, cu rezultate în curs.

Ministerul Sănătății recomandă populației să ceară testarea pentru COVID-19 la primele simptome ale bolii.

Având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu Campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea zonelor aglomerate, distanțarea socială și igiena mâinilor.

Având în vedere apariția noii tulpini în București, Ministerul Sănătății a recomandat astăzi Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) amânarea deciziilor de relaxare.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

1 COMENTARIU

  1. Si cand te gandesti ca in Bucuresti se da startul la relaxare de luni, fara a se tine seama de parerea ministerului sanatatii ! Sper sa nu ajungem ca Marea Britanie la numarul de cazuri zilnice.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău