De ce nu pot fi vaccinați unii angajați esențiali din domeniul privat în etapa a II-a

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat, vineri, că în etapa a II-a de vaccinare anti-Covid nu au fost incluse categorii de angajați din domeniul privat precum personalul navigant, bancherii și personalul de la supermarketuri, deoarece trebuie să existe “o limitare”.

Întrebat dacă în etapa a II-a de vaccinare vor fi incluse și categorii precum personalul navigant, cei care lucrează în supermarketuri și bănci, Vlad Voiculescu a afirmat, după ședința de Guvern de vineri: „Vorbim în etapa a II-a de trei categorii: persoane vârstnice, persoane cu comorbidități, boli cornice și personalul esențial, potrivit digi24.ro.

Este o discuție. Am primit multe scrisori în aceste zile. Foarte multe categorii profesionale argumentează că munca lor este esențială. Este, în multe feluri. Dar trebuie să existe o limitare, pentru că avem nevoie să ne vaccinăm bunicii, pe cei cu boli cronice. Trebuie să-i vaccinăm în primul rând pe cei mai vulnerabili dintre noi.

Dacă vom vaccina bancherii, vom vaccina în același timp pe cei care vând în piețe, frizerii, pentru că, din punctul nostru de vedere, cel puțin medical, intră în aceeași categorie.

Dacă vom vaccina militarii care pleacă peste graniță, da, vom avea în vedere și alte categorii care pleacă peste graniță și care sunt supuși riscului.

Trebuie să limităm accesul la vaccinare al persoanelor care lucrează în structuri esențiale fără de care statul nu poate funcționa. Asta este filosofia din etapa a II-a și vom încerca să ne ținem de ea”.

Persoanele fără adăpost şi cele cu handicap vor intra în etapa a doua de vaccinare

Voiculescu a anunţat că persoanele fără adăpost şi cele cu handicap vor intra în etapa a doua de vaccinare anti-Covid.

„Hotărârea de guvern de modificare a strategiei naţionale de vaccinare va intra pe agenda Guvernului săptămâna viitoare şi pot să vă spun că vor fi anumite modificări.

În etapa a doua de vaccinare vor intra persoane vulnerabile, precum oamenii fără adăpost, precum persoanele cu handicap, la fel şi cei care trăiesc sub acelaşi acoperiş şi cei care îi îngrijesc”, a spus acesta la Palatul Victoria.

El a adăugat că aceste două categorii vor avea acces imediat la vaccinare.

Persoanele incluse în a doua etapă de vaccinare anti-Covid – cele de peste 65 de ani, cele aflate în evidență cu boli cronice și angajații din domenii esențiale – se pot programa în a doua etapă de vaccinare începând de vineri, 15 ianuarie, de la ora 15.00.

Platforma pe care ar trebui să se înscrie românii în a doua etapă de imunizare s-a blocat la scurt timp după ora 15.00.

Ulterior, STS a anunțat că platforma este funcțională.

sursa: digi.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0726 221 596 pe WhatsApp sau Signal

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău