Povestea inginerului Eugeniu Iordăchescu, care a salvat 12 biserici din Bucureşti de la demolarea impusă de Nicolae Ceaușescu

După cutremurul puternic de pe 4 martie 1977, Nicolae Ceauşescu a decis să e cazul să înceapă reconfigurarea centrului Bucureștiului, iar pentru implementarea proiectelor pe care și le dorea era nevoie să fie demolate mai multe clădiri, potrivit b365.ro.

Astfel, timp de mai mulți ani de pe străzile din București au dispărut adevărate bijuterii arhitecturale. La ordinul lui Ceaușescu au fost distruse și 22 de lăcașuri, iar planul dictatorului era mult mai amplu.

”După multe nopți nedormite am găsit salvarea”

Atunci, inginerul Eugeniu Iordăchescu, supranumit “Inginerul Raiului”, a venit cu o idee: mutarea blocurilor, dar mai ales a bisericilor care-l deranjau pe dictator! Conform specialiștilor în construcții, existau două modalități de a realiza mutarea.

Citeşte întreaga ştire: Povestea omului supranumit „Inginerul Raiului”, care a salvat 12 biserici din Bucureşti de la demolarea forțată impusă de Nicolae Ceaușescu

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău