Caz rar în România. Copil infectat de două ori cu noul coronavirus

Medicii atrag atenția că în ultima vreme apar tot mai mulți pacienți cu vârste sub 18 ani infectați cu noul coronavirus. Spun că începe să se vadă efectul socializării din timpul sărbătorilor de iarnă. O particularitate îngrijorătoare în cazul copiilor este că a crescut foarte mult numărul celor care au complicații după infectarea cu virusul, adică acel sindrom rar, PIMS.

Spitalul „Victor Gomoiu” din Capitală este spital suport COVID. Medicii spun că de când a început pandemia au avut doar două săptămâni în care secția a fost aproape goală. Acum, numărul pacienților este din nou în creștere.

– În momentul ăsta, numărul lor este mai mare, da, secția este plină, spune unul dintre medicii de la Spitalul Gomoiu.

– Care ar fi explicația că sunt mai mulți?

– Contagiozitatea e mai mare, oamenii au început să aibă contact mai mult unii cu alții. După sărbători, cred că au început să se întâlnească mai mult, a fost Moș Crăciun, se simte, adaugă un alt cadru medical.

– Cel mai mic este până într-o lună de zile, 12 zile are, de fapt, și cel mai are are undeva la vreo 4 luni, până în momentul de față, spune medicul din secția COVID. Un singur pacient de 17 ani, el este veteran, dacă pot să spun așa. Și este și cel mai grav, adaugă doctorița.

Citește articolul integral pe digi24.ro

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău