Romania a plătit avans pentru vaccinul anti-COVID-19. „Am semnat plata externa catre CE”

Ministrul de Finante Florin Citu a publicat un anunt pe pagina personala de Facebook referitor la suma achitata de Romania drept avans pentru vaccinul anti-COVID-19.

Potrivit informarii lui Citu, „am semnat plata externa catre CE, reprezentand avans vaccin COVID-19, in suma de 12.058.345 Euro!”.

Ministrul de Finante si-a completat postarea cu hashtagul #RomaniiTrebuieSaStie.

Potrivit informatiilor existente pana acum, Comisia Europeana a semnat acorduri vizand cumpararea serurilor anti-COVID-19 cu trei dintre producatorii care au anuntat ca lucreaza la dezvoltarea vaccinului. Astfel, CE a semnat cu AstraZeneca un contract pentru 300 de milioane de doze si posibilitatea de a cumpara inca 100 de milioane de doze direct de catre statele membre, in functie de proportia populatiilor.

Al doilea producator aflat in partneriat cu CE este Sanofi-GSK – pentru 300 milioane de doze, iar al treilea – Janssen Pharmaceutica NV – companie a concernului Jonhnson&Johnson – pentru 200 milioane de doze. Si in acest caz, statele mai pot cumpara individual inca alte 200 de milioane de doze.

Pana in acest moment, doar producatorul AstraZeneca a anuntat finalizarea testelor clinice si trimiterea produsului pentru autorizare.

sursa: ziare.com
Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău