Ministerul Educației intervine după ce au apărut informații legate de redeschiderea școlilor: „Opinia publică va fi informată în timp util”

După ce în spațiul public au apărut diverse informații cu privire la desfășurarea/continuarea activității didactice în anul școlar 2020-2021, Ministerul Educației și Cercetării a făcut o serie de precizări, anunțând că, momentan, începând cu data de 9 noiembrie, timp de 30 zile, orele se desfășoară numai online.

Anunțul Ministerului Educației și Cercetării vine la scurt timp după ce un secretat de stat din minister a susținut că orele ar putea să se desfășoare față în față din semestrul al doilea.

Citește și: Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației: ”Școlile s-ar putea redeschide în semestrul doi”

„În conformitate cu prevederile ordinului de ministru nr. 5.972/8.11.2020,începând cu data de 9.11.2020 au fost suspendate, pentru o perioadă de 30 de zile, activitățile didactice care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal și postliceal. Menționăm că, în funcție de evoluția situației epidemiologice care a generat decizia inițială de suspendare și de hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, Ministerul Educației și Cercetării va analiza și stabili modalitățile de continuare a activităților din învățământul preuniversitar, iar opinia publică va fi informată în timp util”, a precizat Ministerul Educației și Cercetării într-un comunicat de presă, anunțând că, în acest moment, activitatea didactică se desfășoară numai online.

„În situațiile în care procesul didactic întâmpină dificultăți, inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București și unitățile de învățământ preuniversitar au obligația să asigure resursele educaționale pentru elevii care nu au acces la tehnologie informațională și internet”, a mai anunțat Ministerul Educației și Cercetării.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău