Primul spital care recunoaște oficial decesul unor pacienți covid din lipsă de locuri la terapie intensivă

0

Șase pacienți ai Spitalului Victor Babeș din Timișoara, bolnavi de covid, au murit în ultimele zile pentru că nu au mai avut loc la secția de terapie intensivă.

Este primul spital din țară a cărui conducere recunoaște situația dramatică în care s-a ajuns ca urmare a exploziei de îmbolnăviri cu coronavirus din ultima perioadă.

„E o problemă mare la nivelul secției ATI, care lucrează la capacitate maximă de câteva săptămâni. Spitalul Județean mai prelua din aceste cazuri ale noastre, dar și la acolo, și Spitalul Municipal, secțiile ATI sunt pline.

Nu prea avem soluții pentru pacienții pe care îi tratăm pe secție cu oxigen sub presiune, dar care, la un moment dat, există riscul să se decompenseze și să scadă saturația de oxigen, necesitând intubare. Pentru aceștia, la ora actuală nu avem soluții. Introducem oxigenul, presiunea maximă, dar nu mereu avem succes cu această metodă”, a spus dr. Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, la Digi 24.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău