La presiunea venită din mass media, inițiatorii proiectului care limita drastic accesul la informațiile publice și-au retras semnăturile

În cursul zilei de vineri, mass media semnala o inițiativă legislativă de o gravitate fără precedent, prin care trei parlamentari PSD și unul PNL încercau limitarea accesului cetățenilor la informațiile publice, acces garantat de legea 544.

Detalii despre inițiativa halucinantă în știrea inițială AICI. 

Cum o asemenea inițiativă, specifică doar regimurilor politice dictatoriale, nu trebuie tolerată, iar presiunea mediatică a venit rapid din toată țara, liderii politici au bătut în retragere.

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu: ”PSD nu susţine această iniţiativă legislativă, parlamentarii PSD şi-au retras semnătura de pe acea inţiativă. Nu o considerăm o prioritate în acest moment. Înţeleg că explicaţia (celor care au iniţiat proiectul – n.r.) este una de volum de muncă în cazul aleşilor.

Eu cred că forma în care a fost propusă nu este cea potrivită, colegii mei din Parlament au avut discuţii cu parlamentarii PSD care şi-au pus semnătura, dar înţeleg că nu sunt doar PSD, e o iniţiativă a liderului de grup PNL, inclusiv domnul Roman. Ce vă anunţ în acest moment e că parlamentarii PSD şi-au retras semnătura, astfel încât forma propusă să nu mai aibă susţinerea noastră. Discuţiile ulterioare o să le vedem, dar această formă nu este considerată pentru noi a prioritate legislativă.”

Și Florin Roman de la PNL a anunțat că își retrage sprijinul pentru această inițiativă:

”Am depus azi o solicitare în scris de retragere a semnăturii de pe un proiect de lege inițiat de o colegă deputat, care viza reglementări în cazul legii 544, privind liberul acces la informații de interes public. Am primit semnale de la oameni de bună credință, că în forma propusă de inițiator poate naște interpretări abuzive, și din acest motiv nu am dorit să las nici un fel de interpretare.”

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596