Un model de urmat și în Prahova. Cum au reușit autoritățile din Argeș să oprească valul de îmbolnăviri covid

Prahova se numără printre județele cu cele mai multe cazuri noi de îmbolnăviri covid raportate în ultima lună, numărul pacienților de la începutul epidemiei depășind 7400 de persoane.

Rata de infectare a județului a depășit 1,66 de cazuri la mia de locuitori, inclusiv la Ploiești. În ciuda acestei situații, autoritățile județene nu au impus purtarea obligatorie a măștii în aer liber decât foarte târziu și doar în anumite locuri publice (piețe, stații de transport, gări)

Într-o situație alarmantă s-a aflat acum trei luni și județul Argeș, care raporta peste 100 de noi cazuri zilnic până când prefectul Emanuel Soare (foto) a luat decizia ca masca să fie obligatorie peste tot în spațiile deschise.

„Când am ajuns la 100 cazuri pe zi, la jumătatea lunii iulie, am luat măsuri nepopulare, am închis piscine și târguri, am fost personal în control, am amintit că trebuie să remedieze deficiențele, nu au făcut-o și le-am închis.

La 2 – 3 zile apoi am impus limitarea programului teraselor și al restaurantelor, am interzis interacțiunile fizice, dansurile și jocurile la evenimentele private, care trebuiau să se organizeze doar până la ora 23.00, în weekend.

Acum se vede, la nivel național, cauza importantă a infectării sunt evenimentele private.

La 3 – 4 zile am tot luat măsuri.

Cea mai importantă, care cred că ne-a salvat județul a fost obligativitatea purtării măștii în toate spațiile deschise sau închise.

Din 30 iulie am impus asta, ulterior, când au scăzut cazurile, am relaxat unele măsuri, dar nu am renunțat la mască.

Am mai sesizat că din momentul în care am impus măsuri restrictive, a fost nevoie de o lună- o lună și jumătate până să ajungem de la 100 la 20 de cazuri pe zi. Durează până să se vadă efectele”, a explicat la Digi24 prefectul județului Argeș.

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596