Cercetătorul Nicolae Zamfir, ”părintele” laserului de la Măgurele, demis din funcție de ministrul Anisie

2

Ministrul Educației, Monica Anisie, a hotărât să îl demită din funcție pe cel mai titrat cercetător român, „părintele” Laserului de la Măgurele, Nicolae Zamfir.

Acesta conducea, din 2004, din funcția de director, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizică și Inginerie Nucleară Horia Hulubei. Demiterea lui a fost anunțață de Edupedu, care a scris de asemenea că Anisie l-a numit în funcția de director pe sindicalistul Nicolae Mărginean, care a purtat în ultima lună o campanie virulentă împotriva lui Zamfir.

Nicolae Zamfir s-a întors în România în 2004, de la Yale University, SUA, unde a fost profesor și cercetător în cadrul Wright Nuclear Structure Laboratory din 1997 până 2004.

Institutul de Fizică Nucleară este instituția care implementează în România proiectul laserului de la Măgurele (Extreme Light Infrastructure – Nuclear Physics ELI-NP), Zamfir fiind directorul proiectului încă de la lansarea acestuia.

Sursa: Digi24.ro

2 COMENTARII

  1. Asa ajung analfabetii sa faca legea! Laptareasa asta, activista crescuta de basescu, habar n-are pe ce lume traieste. E la fel ca celelalt specimen, Funeriu.

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău