Regizorul Cristi Puiu, discurs halucinant la TIFF, împotriva măsurilor de protecție -VIDEO

0

Regizorul Cristi Puiu a declarat la proiecţia în avanpremieră naţională a celui mai nou film al său, “Malmkrog”, că este inuman ca spectatorii să privească un film de 200 de minute purtând masca de protecţie pe faţă.

El a amintit că “Malmkrog” a avut premiera în Franţa ”în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască”.

“Am muncit foarte mult la acest film, fără mască. Am avut noroc. Uitaţi, stau, păstrez distanţarea socială, toate normele sunt aici. Ce o să vedeţi aici pe ecran probabil că este încă o copie de lucru, dar nu filmul ca atare, ci subtitrarea, deci s-ar putea să existe încă două-trei greşeli. N-am apucat să corectăm, pentru că nu ne-am gândit că o să lansăm vreodată acest film din pricina acestei pandemii mondiale. Filmul a ieşit în Franţa, în săli de cinema, fără distanţare socială şi fără mască, în interior, cum ar veni treaba. Şi ăsta este motivul pentru care eu nu particip la această poveste”, a explicat Puiu, înainte de începerea proiecţiei, citat de Agerpres.

Regizorul Cristi Puiu compară măsurile luate de autorități cu cele din dictatură și consideră că românii sunt tratați ca niște „vite”.

„Puterea instalată ar face bine să discute cu oamenii, să intre în dialog, nu să ne trateze ca pe niște vite!”, a spus el.


Citește mai multe pe Stirileprotv.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău