Masca devine obligatorie, în anumite intervale orare, în spațiile deschise, unde sunt zone aglomerate, din București

0

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, marți, un nou set de măsuri pentru limitarea răspândirii Covid-19 la nivelul municipiului București. Purtarea măștii devine obligatorie în spațiile deschise, în zonele aglomerate, în anumite intervale orare.

Masca devine obligatorie, în anumite zone aglomerate din București, în anumite intervale orare. Comitetului Național pentru Situații de Urgență a aprobat noile măsuri pentru limitarea răspândirii noului virus.

Masca devine obligatorie, în anumite intervale orare, în spațiile deschise aglomerate și pentru terase a fost aprobat un nou  program de funcționare.

Mai mult, s-a propus interzicerea activităților cu publicul pentru operatorii jocurilor de noroc în intervalul 23.00 – 06.00.

HOTĂRÂRE nr. 37 din 28.07.2020

privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 la
nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare

HOTĂRÂRE:

Art. 1 (1) Se propune instituirea obligativității purtării măștii de protecție, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean/al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică.

(2) Spațiile și intervalele orare se stabilesc luând în considerare probabilitatea creșterii numărului persoanelor prezente concomitent în spațiile și în intervalele orare respective, ca efect al desfășurării unor activități individuale sau de grup.

(3) Se exceptează de la măsura prevăzută la alin. (1) următoarele categorii de persoane:

a) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută;

b) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Art. 2 (1) Se propune interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00 – 06.00

(2) În afara intervalului menționat la alin. (1), operatorii economici care desfășoară aceste activități, au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități care presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

Art. 3 Se propune interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00 – 06.00

Art. 4 Se propune modificarea excepției de la regulile distanțare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate și a celor amenajate, în sensul în care distanța mai mică de 2 metri între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți
(părinți, bunici).

Art.5 Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Național
de Management al Situațiilor de Urgență, pentru punere în aplicare prin ordine și acte
administrative ale conducătorilor acestora.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 40785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău