Sezon de controale. Ludovic Orban le-a cerut miniștrilor mobilizare generală, din cauza numărului mare de cazuri Covid

0

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat, la debutul ședinței de Guvern, că are un „mesaj foarte serios”, solicitându-le miniștrilor mobilizare generală, dar și să controleze la sânge.

„Creșterea numărului de cazuri, creșterea numărului de persoane diagnosticate pozitiv, trebuie să ne pună în gardă și vă solicit, fiecărui ministru, să sunați mobilizare generală în ministerele pe care le conduceți. Toate ministerele care sunt implicate în bătălia anti-Covid trebuie să fie mobilizate la maximum, să utilizeze toate instrumentele legale aflate la dispoziție pentru a putea reduce numărul de persoane infectate”, a susținut premierul Ludovic Orban.

Orban a susținut că marea majoritate a cetățenilor respectă regulile de protecție sanitară, dar, „din păcate, avem o sumă de agenți economici, de instituții și de cetățeni, care poate, și datorită unei campanii de o agresivitate fără precedent, de negare a virusului și de nesocotire a pericolului, au ajuns în situația de a ignora regulile”.

„Transmit un mesaj simplu: fără menajamente, fără milă față de cei care încalcă legea și care încalcă regulile de protecție sanitară. Toate instituțiile cu atribuții de control trebuie să fie mobilizate în teren și să controleze la sânge peste tot unde trebuie respectate reguli și să dicteze toate sancțiunile legale împotriva celor care încalcă regulile”.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău