Anunțul Poliției cu privire la petrecerile în spații închise și în aer liber. Amenzi pentru deranjarea liniștii publice

Poliția Română a anunțat, joi după-amiază, că „petrecerile în spații închise sunt interzise”, dar a făcut și precizări cu privire la amenzile care pot fi acordate pentru deranjarea ordinii și liniștii publice.

Guvernul a aprobat, miercuri, noi măsuri în ceea ce privește respectarea regulilor de distanțare fizică și protecție sanitară.

„Astfel, a fost mărit numărul de persoane care pot practica sportul în aer liber în grupuri de la 6 la 10 persoane; este permisă activitatea și desfășurarea activităților de training şi workshop-uri cu un un număr de participanți de maxim 20 de persoane”, se precizează pe site-ul Guvernului României.

La rândul său, Poliția Română a anunțat, joi după-amiază, că „Petrecerile în spațiile închise sunt interzise în acest moment, doar cele în aer liber pot avea loc, dar cu respectarea normelor legale în vigoare, impuse pe perioada stării de alertă”.

„Reamintim că deranjarea ordinii și liniștii publice, în urma unor astfel de petreceri se sancționează, iar conform legii 192/2019, săvârșirea în mod repetat a faptei se sancționează cu amendă de la 3.000 la 6.000 de lei”, precizează Poliția Română pe pagina de Facebook.

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596