S-a îmbolnăvit de COVID-19 și nu poate face o examinare RMN, pentru că nu are cine să decontamineze încăperea în care este montat aparatul.

Este drama prin care trece, de cinci săptămâni, o tânără de 26 de ani, din Brașov. Fata are o tumoră cerebrală, iar examinarea RMN este vitală pentru tratamentul urgent de care are nevoie

Maria Vidu are 26 de ani și a ajuns la Spitalul Județean Brașov pe 13 mai din cauza unor probleme de sănătate. Testul pentru coronavirus, pe care l-a făcut la internare, a fost negativ. După mai puțin de patru zile, a fost depistată pozitiv și mutată într-o unitate COVID, la Spitalul de Neurologie Brașov.

Ana Vidu, sora pacientei: „Am sunat la Neurologie, să văd ce se întâmplă, pentru că nu știam nimic, nu știam motivul acestui transfer brusc. Mi s-a spus că a luat COVID din spital, din greșeală.”

A fost începutul unui calvar de peste cinci săptămâni pentru Maria. Orice tratament pentru tumoare depinde de investigația RMN. Spitalul la care a ajuns pacienta are un aparat de examinare prin rezonanță magnetică nucleară, dar acesta nu a fost folosit.

Citește continuarea pe digi24.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău