Patriarhia Română cere revenirea la slujbele din interiorul bisericilor

S-a discutat foarte mult despre redeschiderea teraselor, restaurantelor, sălilor de sport, însă autoritățile nu au spus nimic deocamdată despre ridicarea interdicției de a ține slujbe în interiorul bisericilor.

Patriarhia Româna a făcut primul demers, solicitând public ca enoriașii șă poată asista le slujbe în interiorul bisericilor:

„Revenirea la ritmurile adânci ale organismului comunitar este esențială în păstrarea echilibrului moral și spiritual al acestuia.

Istoria universală a umanității relevă indubitabil că, indiferent de gradul de secularizare, resorturile cele mai profunde ale vieții personale și sociale rămân cele de natură religioasă și că gradul de claritate morală din interiorul unei societăți este conferit de viața spirituală a acesteia.

România este o țară eminamente creștină, o largă majoritate a societății sale (civile) fiind implicată în viața reală a Bisericii Ortodoxe Române.

Aceasta a arătat cu prisosință, în cel mai practic și evident mod, că este implicată real în apărarea și promovarea sănătății publice, atitudinea sa, ca și a celorlalte culte religioase din România, fiind una exemplară pe tot parcursul perioadelor de stare de urgență și de alertă impuse de pandemie”, se arată în comunicatul de presă al Patriarhiei, făcându-se mențiunea că se vor lua toate măsurile pentru respectarea distanțării sociale și a normelor de igienă.

 

Ai un pont? Contactează-ne pe WhatsApp la: 0726.221.596