Premierul Orban a dezvăluit cine și cum l-a amendat după ce a fost fotografiat fără mască și fumând în birou

0

Invitat la Digi 24, premierul Ludovic Orban a făcut noi precizări după ce fotografia în care apărea, alături de alți miniștri, fără mască și fumând în birou, a devenit virală.

Premierul a declarat că regretă ce a făcut și că a plătit amenzile de 3000 de lei imediat după ce a fost sancționat de un comisar de Poliție.

A fost un comisar, care recunosc că a venit oarecum şi la iniţiativa mea, adică la iniţiativa mea. Nu m-am autodenunţat.

Odată ce a apărut această fotografie, pe care eu n-am negat-o, am recunoscut-o, ea în sine reprezintă o probă a faptului că am încălcat legea şi că am comis două contravenţii şi am spus că mi se pare normal să plătesc amenda şi am plătit amendă maximă.

La amendă e o regulă, cu cât omul are o funcţie mai înaltă, deoarece este responsabil, cu atât amenda trebuie să fie mai mare. A venit agentul, mi-a întocmit proces-verbal, am semnat procesul-verbal, după aceea m-am gândit cum să plătesc”, a explicat Ludovic Orban la Digi 24.

Premierul a precizat că va încerca să renunțe la viciu, chiar dacă a votat împotriva legii fumatului în spații publice închise.

”Ca să poţi să fumezi la Parlament, trebuie să te deplasezi, distanţa minimă e de vreo 350 de metri, să ajungi la un loc de fumat. Din cauza asta foarte mulţi fumează fie pe holuri, fie în alte spaţii. Trebuiau lăsate nişte locuri unde se poate fuma.

Ca fumător mi-am apărat drepturile. E complicat, muncesc 14-15-16 ore pe zi, o muncă istovitoare, mai ales în perioada asta în care am avut trei luni jumătate o avalanşă de probleme care au necesitat decizii imediate, soluții imediate, cu o presiune psihologică uriaşă, e foarte complicat să poţi să te controlezi tot timpul.

Te mai scapi, mai încalci câte o regulă. Și greșelile trebuie judecate. Încerc să fiu cât mai corect, să nu mai fac astfel de greşeli”, a mai spus prim-ministrul.

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău