Măștile de față sunt periculoase pentru copiii sub 2 ani, spun pediatrii japonezi

0

Copiii cu vârsta sub 2 ani nu trebuie să poarte măşti, pentru că acestea le pot îngreuna respiraţia şi cresc riscul de sufocare, spun medicii pediatri din Japonia.

Asociaţia de Pediatrie din Japonia lansează un apel urgent către părinţi în momentul ridicării restricţiilor aplicate în ţară pentru combaterea coronavirusului, scrie Agerpres.

Pentru a preveni răspândirea coronavirusului, specialişti în domeniul sănătăţii din întreaga lume recomandă purtarea măştilor atunci când distanţarea socială este dificil de menţinut.

Asociaţia de Pediatrie din Japonia i-a avertizat pe părinţi că măştile sunt prea riscante pentru copiii sub 2 ani. Măştile pot îngreuna respiraţia, deoarece sugarii au căile respiratorii înguste, ceea ce creşte presiunea asupra inimilor lor, a spus asociaţia, adăugând că măştile sporesc, de asemenea, riscul de supraîncălzire în cazul lor.

Citește mai multe pe Agerpres.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0785 075 112 pe WhatsApp sau Signal.

Vreau să mă abonez la serviciul de mesagerie WhatsApp - Trimite un mesaj pe Whatsapp cu textul VREAU SĂ MĂ ABONEZ la numărul de telefon la 0785 075 112

Lasă comentariul tău. Click AICI

Comentariul tău
Numele tău