Cât de mare este riscul de infectare cu coronavirus la mare sau la piscină

0

Experţii în sănătate publică din Statele Unite au răspuns la întrebarea dacă ne putem infecta cu noul coronavirus din piscină sau mare, dar și dacă statul la plajă este sau nu sigur. Astfel, potrivit specialiștilor americani, noul coronavirus nu trăieşte în apa din piscine.

„Nu există dovezi că infecția COVID-19 se poate transmite prin utilizarea piscinelor şi a căzilor”, a transmis Centrul de Control şi Prevenire a Bolilor din SUA, potrivit The New York Post.

Clorul din apa din piscine este fatal pentru noul coronavirus. „Cantitatea medie de clor dintr-o piscină va ucide virusul”, a explicat Roberta Lavin, profesor de medicină la Universitatea din Tennessee’s College of Nursing.

În mod similar, oamenii de ştiinţă spun că virusul este puţin probabil să se dezvolte în apa sărată a oceanelor şi mărilor.

Dacă scăldatul este sigur, statul la plajă nu e la fel, avertizează specialiştii. Este important ca persoanele care aleg să facă plajă în această perioadă în zone, să se asigure că au dezinfectat bine suprafaţa şezlongurilor, a balustradelor sau a altor zone cu care intră în contact.

Citește mai multe pe Libertatea.ro

*Contactează Redacția Observatorulph.ro pe WhatsApp la: 0726.221.596

Publică aici opinia ta

Comentariul tău
Numele tău